BRAINZ TV: NOVI KANAL O NAŠIM MLADIM GENIJALCIMA I NJIHOVIM DOSTIGNUĆIMA

Brainz TV, novi kanal o našim genijalcima koji je počeo sa emitovanjem, nastao je kao rezultat saradnje kompanije United Media i “Srpske naučne televizije” s ciljem da skrene pažnju javnosti na genijalne umove Srbije i njihova dostignuća.
– Veoma sam srećan što je “United Media” prepoznala potencijal projekta koji se do danas zvao “Srpska naučna televizija”, a od danas Brainz TV. Naša inicijalna ideja bila je promocija nauke, obrazovanja, kulture. Svesno smo odabrali neprofitni put, verujući da je on jedini pravi za buđenje svesti javnosti o važnosti obrazovanja. Privukli smo pažnju kompanije “United Media” koja, ispostavilo se, odlično razume našu misiju i želi da podrži jedan ovakav projekat, svesna njegovog šireg društvenog značaja. Tako smo, na moje ogromno zadovoljstvo, dobili partnera spremnog da uloži sve svoje snage u nauku, kulturu i umetnost Srbije, sa posebnim akcentom na “ambasadore” znanja tj. na mlade genijalce. Verujem da će sadržaj Brainz kanala, kroz emisije kao što su Šampioni znanja, CV naučnika, Academy, Brainz art, kao i brojni drugi serijali u kojima će ulogu voditelja preuzeti najbolji studenti biologije, geografije, medicine, uticati na svest javnosti i doprineti popularizaciji nauke i obrazovanja u našoj zemlji. U isto vreme, nadam se da će operatori prepoznati značaj sadržaja koji kreiramo i uvrstiti Brainz u svoju programsku ponudu – izjavio je dr Živojin Žika Petrović, direktor i glavni i odgovorni urednik Brainz TV kanala.
Podršku je pružila i rektorka Univerziteta u Beogradu, Ivanka Popović, koja je prisustvovala prezentaciji kanala:
– Velika mi je čast što imam priliku da vam se obratim u ovom značajnom trenutku kada obrazovanje dobija novo mesto u medijskom prostoru Srbije. Od izuzetne važnosti je da se uloži dodatni trud na svakom nivou i obliku školstva, a Brainz TV će, nadam se, promovisati nauku na odgovoran i istovremeno popularan način. Mladi će imati priliku da u drugim vrsnim studentima nađu uzore i probude u sebi ljubav prema nekoj naučnoj grani.
Emisije edukativnog karaktera, iz originalne Brainz produkcije, promovisaće ono najbolje što Srbija ima – uspešne đake, studente, naučnike, ali i aktuelne svetske trendove u oblasti nauke, kulture i umetnosti.
Kanal Brainz TV možete gledati na SBB, Total TV, EON, D3i, Telemach, NetTV Plus, Telemark, Oskar Net, SunCo, Mad Net, Orion Telekom, Victory Media, Smiley TV, Exe Net, Av Com, Sat Trakt i mnogim drugim platformama.

Foto: press