BRAZILSKI BOHO: U ŽIVOPISNOM DOMU SUPERMODELA ALESSANDRE AMBROSIO

Uz pomoć dizajnera Martyna Lawrencea Bullarda, supermodel Alessandra Ambrosio napravila je svoj ovozemaljski raj u Kaliforniji, u Santa Monici, večito obasjanoj suncem, baš kao i njen rodni Brazil.
Alessandra Ambrosio već godinama se svrstava u red najboljih svetskih modela, sa najvećom zaradom, a njeno ime se u popularnim medijima rutinski pojavljuje na listama najseksepilnijih i najlepših žena sveta. Hodala je pistom i pojavljivala se u reklamama za bezbroj brendova, a taj uspeh je pametno usmerila u sopstvene poslovne poduhvate, uključujući i njen modni i lifestyle brend “Ále by Alessandra”. Deo spektakla zvanog Victoria’s Secret bila je čitavih 17godina, a 2017. godine najavila je povlačenje sa te piste.

– Zbog posla sam stalno na putu, ali kad ne putujem, samo želim da budem kod kuće, sa svojom decom – kaže Alessandra, mama trogodišnje Anje i devetogodišnjeg Noe.
Kuća u Santa Monici je po svom dizajnu španskog kolonijalnog stila, što Alessandri savršeno odgovara jer je rodom iz malog grada u Brazilu, a Santa Monica ima sličnu vibraciju.
– Morala sam da budem blizu plaže, negde gde se može osetiti povetarac sa okeana. Ovo je moj raj – iskrena je Alessandra.
Enterijerista i dizajner u projekat opremanja njene kuće u projekat je uneo mnogo boja, tekstura i života.
– Volim egzotična mesta, a on zna kako da dočara fantaziju koja je zanimljava i za decu. Nisam želela ništa previše ozbiljno – kaže brazilski supermodel čiji bi stil uređenja prostora mogao da se opiše kao “brazilski boho uz trunku kalifornijskog rokenrola” pa se dizajner Bullard potrudio da njen dom bude živopisan i izgleda sveže i mladoliko, ne samo za decu, već i za Alessandru.

Foto: Douglas Friedman

Izvor: www.architecturaldigest.com