COWSHED – KOLEKCIJA PRIRODNE KOZMETIKE ZA POSEBNA STANJA DUŠE

cowshedŠtala je, priznaćete, veoma neuobičajeno mesto za nastanak bilo čega što ima veze sa lepotom i kozmetikom, ali baš tamo, u štali, na farmi u britanskom mestašcetu Somerset, u zdanju zvanom Babington House, 1998. godine nastao je čuveni kozmetički brend za negu kože COWSHED. Inspirisani britanskim nasleđem u kome se pojam engleske bašte veoma visoko kotira, kreatori ovog brenda uvideli su da ima nešto važnije i od čistog hedonizma, a to je lekovitost majke prirode. Mirisi, boje, organski botanički sastojci, lekovite biljne esencije, kao i eterična ulja tada su postali osnova za Cowshed liniju proizvoda koji su se prvo koristili u Babington House, danas čuvenom spa centru u Velikoj Britaniji u kome se relaksira užurbana gradska populacija neprestano izložena nekoj vrsti stresa.

Babington house spa
Babington house danas je poznati spa centar u kome se relaksira britanska gospoda

Iako ime brenda deluje prilično razigrano, formule Cowshed kozmetike su veoma ozbiljne – lekovite, sa aromama koje popravljaju raspoloženja, koje se koriste kao anti-stres terapija. Zasnovana na aromaterapijskim principima, posvećena različitim stanjima duha i raspoloženja, Cowshed kozmetika za telo kreirana je od čistih prirodnih supstanci, ručno destilovanih esencijalnih ulja biljaka iz organskog uzgoja ili sa divljih i nezagađenih staništa, bez parabena, ftalata, petrohemijskih derivata, sulfata (SLS/SLES), veštačkih boja i mirisa, triklosana i genetski modifikovanih supstanci. Vremenom je evouilarala te se danas slobodno može svrstati u holistički brend, posebno zbog činjenice da se za izradu ove kozmetike koristi velika količina najkvalitetnijih etričnih ulja. U formulama Cowshed preparata nema nikakvih sastojaka životnijskog porekla, osim organskog pečlinjeg voska, niti se testiraju na njima. Kedar, eterična ulja karanfilića, tamjan, med i vitamini A, C i E su Cowshed izbor za očuvanje svežine i trajnost proizvoda. Osnovne supstance u losionima za telo su kakao i ši buter, aloja vera i vitamin E, gelovi za tuširanje i kupanje su na bazi su vode farmaceutskog stepena čistoće, aloja vere, 100% biljnog glicerina za vlaženje kože i Lauryl Glucosida sačinjenog od kokosovog ulja i šećera, a ulja za kupanje, masažu i negu formulisana su od mešavine ulja semenki grožđa, (antioksidans), ulja saltkog badema (hranljivo i umirujuće), sojinog (vitamina E i omega 3), susamovog (antibakterijsko dejstvo), nevenovog (zaceljujuće i hidratatno), konopljinog (čuva barijeru i bori se protiv isušivanja) i ulja brusnice (najveći izvor vitamina E među biljnim uljima).

cowshed gels
Gelovi za kupanje ciljano su pravljeni kako bi delovali na različita stanja duše i tela

Dodavanjem mešavina esencijalnih ulja, stvorene su linije za različita raspoloženja. Ako se osećate iscrpljeno za vas je Knackered Cow – reaksirajuća linija, sa lavandom i eukaliptusom. Za bezvoljan stanja, stres i skrhanost preporučuje se Grumpy Cow kolekcija koja podstiče čula notama mandarine, grejpa i cveta pomorandže. U situacijama kada vam nije ni do društva, ni do provoda, niti osećate iskru života u sebi probajte Moody Cow – utešiteljsku liniju sa geranijumom, tamjanom i lipom za bolje raspoloženje. Letargija, potraga za opuštanjem, mirom i vremenom samo za sebe znak su da bi trebalo da probate umirujuću Lazy Cow kolekciju sa jasminom, kamilicom i sandalovinom. Na sreću, tu je zavodljiva Horny Cow linija proizvoda sa ružom, pačulijem i sandalovinom koju bi trebalo da koristite ako planirate nekoga da zavedete, ako ste romantično raspoloženi i osećate se seksi. Linija za muškarce nosi naziv Bullocks, orašastog je mirisa, sa uljem konoplje. Kao i sve ekstra kvalitetene i nekomercijalne linije prirodne kozmetike i Cowshed možete da pronađete u Metropoliten parfimeriji uu koju su stigli i Cowlick šampon sa kamilicom i ilangom i Saucy Cow kondicioner za kosu.

Foto: Metropoliten parfimerija – press