DARPHIN VETIVER ANTISTRES LINIJA: AROMATIČNO ULJE I MASKA PROTIV SVIH VIDOVA STRESA

Kao pionir kreiranja botaničkih formula za negu kože koje već 50 godina primenjuje u svojim salonskim tretmanima Darphin je svoju kolekciju obogatio novom Vetiver antistres linijom u kojoj ćete naći Vetiver Aromatic Care ullje i Vetiver Stress Relief Detox Oil Mask uljna masku. Nova linija inspirisana je posledicama koje stres, kao treći uzrok starenja kože, ostavlja na našem licu, vratu, telu… te je tako i kreirana protiv stresa – kao detox ili antistres tretman. A svaki stres nije isti. Onaj tzv. stres duha izazvan je neugodnim doživljajima i preopterećenjima svakodnevnice, a s druge strane tu je i “spoljni stres” koji na kožu uzrokuju spoljni uticaji – nečistoće iz vazduha, toksini i pesticidi, promene temperature… Darphin antistres nega obično se obraća jednoj od ove dve vrste stresa: mirisna ulja, sveće i kupke pokušavaju da nam umire duh, a antistres kozmetika da ublaži znakove koje spoljni stres izaziva na kožu. Korak dalje Darphin odlazi sa novom Vetiver Stress Relief  linijom tako da su antistres ulje i maska usmereni na oba modaliteta stresa – na psihološki stres deluje se relaksirajućim mirisom i ritualom nanošenja, a na jačanje otpornosti kože  njenom ishranom, hidratacijom i umirujućim supstancama. 

Vetiver Stress Relief Detox Oil
Novo, osmo Darphin aromatsko ulje na bazi vetivera, jača odbrambenu barijeru kože, hrani je i trenutno umiruje. Ulje sadrži 99 odsto sastojaka prirodnog porekla, uključujući umirujuća esencijalna ulja vetivera, lavande, geranijuma i majorana. Vetiver je poznat po efektu umirenja i obnavljanja barijere kože sklone iritaciji, a njegova kompleksna aroma zemljastih, drvenastih i svežih citrusnih nota savršeno relaksira. U sastavu je i moringa ulje bogato omega kiselinama, vitaminima A, C i E. Nekomedogeno je, dermatološki testirano, bez parabena. Lake, nemasne teksture, ulje vetivera brzo se stapa sa kožom ostavljajući za sobom samo svilenkasti trag. Rezultat je odmorna i prirodno blistava koža. Cena: 7.480 din.

Vetiver Stress Relief Detox Oil Mask
Uljna gel-maska koja se uz dodir vode topi u mlečnu emulizuju, otklanja uticaje spoljne sredine, dnevnog stresa i nedostatka sna. Relaksirajuća aroma otklanja umor izazvan napetošću. Uz 99 odsto sastojaka prirodnog porekla, maska uz esencijalna ulja sadrži ekstrakt zlatne alge, bisabolol i latice zlatnog cveta poznatog po umirujućem dejstvu. Cena: 8.030 din.

Antistres masaža – kako da koristite Vetiver aromatično ulje
1. Masirajte koren dlana u smeru kazaljke na satu na levoj ruci, i u smeru suprotnom kretanju kazaljki na desnoj ruci.
2. Masirajte lagano kružnim pokretima slepoočnice.
3. Kružnim pokretima izmasirajte koren vrata. Zatim pritisnite šake na kožu pomerajući ih gore-dole niz koren vrata i kičme.

Darphin Vetiver linija predstavljena je u prelepom ambijentu zdanja beogradskog Geozavoda, u Salonu 1905. Delić atmosfere pogledajte na fotografijama i u video prilogu.

Foto: press, Dragan Jereminov