Dr. Scholl’s papuče ponovo se vraćaju u modu i to u 5 novih boja

Dr. Scholl’s papuče ponovo su na modnom radaru, a u igru ih je vratila saradnja sa RE/DONE –  vintage denim brendom koji prerađuje stari džins i pretvara ga u nešto novo. RE/DONE i Dr. Scholl’s udružili su snage pre svega kako bi napravili capsule kolekciju papuča, odnosno klompi ograničenog izdanja, ovog puta u 5 novih boja. Koliko god godina da imate dok ovo čitate, sigurno smo da se sećate ovih “bakinih” papučica, koje su zarad svog zdravlja, nosile naše majke, bake, doktorke, prodavačice u trgovinama… E, pa evo ih ponovo u ovoj novoj normalnosti, kao još jedan podsetnik koje su to prave vrednosti kojim bi mogli da se vratimo.

dr schooll papuče

„Moda nije vredna bola“

Dr. Scholl’s papuče uživaju status “dizajnerskih”, i to s razlogom. Iako su bile popularne pre mnogo decenija, uvek imajte na umu savet starijih dama da „moda nije vredna bola“. I, to bi trebalo da bude strategija za obuću svih pametnih žena, kojima je važno da ono što nose bude i udobno. A saradnja dva brenda kao što su luksuzni RE/DONE i “udobni” Dr. Scholl’s sve su to imali na i umu i kao krajnji proizvod dizajnirana je obuća, koja kombinuje modu sa vrhunskom udobnošću.

Dr. Scholl’s papuče u 5 novih boja i 6 modela

Nova saradnja Dr. Scholl’s i Re/Done brenda donosi 6 različitih verzija, u 5 novih boja, a najupečatljivije su  jarkocrvene lakovane papuče i teksas verzija klompi, napravljenih od recikliranih ostataka džinsa. Za ljubitelje klasičnih opcija, tu su i jednostavnije verzije potpuno crnih klompi,  crnih sa drvenim đonom i klompe u krem boji.

Ručno rađene Dr. Scholl’s papuče od bukovog drveta

Nova kolekcija u potpunosti je u skladu sa filozofijom RE/DONE brenda – da nešto „staro“ pretvori u nešto je ponovo sveže i novo. Saradnja dva brenda Dr. Scholl’s papuče podiže na viši nivo, ali bukvalno jer novi modeli imaju nešto viši drveni đon, moderniji je i prednji deo papuče sa kvadratnim prstima i upečatljivom starinskom metalnom kopčom. Drvena klompa ručno je izrađena od prirodnog bukovog drveta, obloge su delimično napravljene od recikliranih materijala, a  korišćena koža se nabavlja iz fabrika koje brinu o održivosti. I na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, udobnost je ista zahvaljujući oblikovanoj podlozi i podesivom kaišu sa kopčom.

dr. scholl's papuče

dr. scholl's papuče

dr. scholl's papuče

dr. scholl's papuče

dr. scholl's papuče

dr. scholl's papuče

Foto: @drschollsshoes