Film “Broker” inspirisan stvarnim mračnim događajima stigao u bioskope

Film Broker japanskog reditelja Hirokazu Koreeda inspirisan je stvarnim događajima, stigao je u domaće bioskope. Američki dnevni list Washington Post hvali ga, na primer, kao film čije se najmračnije teme socijalne disfunkcije i pukotina pretvaraju u bajku iznenadne slatkoće. U ovom filmu ponovo se srećemo sa glumcem Sang Kong-ho, kojeg znamo iz južnokorejskog filma “Parazit” – dobitnika Oskara 2020. godine, koji je dobio nagradu za najboljeg glumca u Kanu.

film broker

Film “Broker” prati priču mlade žene koja napušta svoju bebu

Sniman u Južnoj Koreji film “Broker” prati priču mlade žene, koja jedne kišne noći ostavlja svoju bebu na pragu crkve. Novorođenče kupe dvojica muškaraca, koji kradu napuštene bebe kako bi ih prodavali roditeljima, koji su spremni dobro da plate. Kada se mlada žena, puna kajanja, vrati u crkvu, otkriva nezakoniti posao i odlučuje da se pridruži muškarcima kako bi pronašla najbolje usvojitelje za svoju bebu.
New York Times ističe da “Broker” nije melodramatičan, preterano sladak i da Koreeda ima direktan emocionalan stil, način spajanja stvarnog i bajkovitog, koji podseća na neorealizam Vitorija de Sike. Nakon Brokera, najnovije ostvarenje proslavljenog reditelja Koreede “Čudovište” (Monster) našlo se u glavnoj selekciji ovogodišnjeg Kanskog festivala koje će se održati od 16. do 27. maja.

Foto: press