Film “VERA” donosi istinitu priču o srpskoj Mata Hari

Film Vera je domaći špijunski triler sa elementima melodrame, a inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, četvorostrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali „srpska Mata Hari“. Film počinje da se prikazuje od 10. novembra u bioskopima širom zemlje, a uoči premijere objavljen je i zvaničan trejler. U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

film vera
Jovana Stojiljković i Nikola Kojo u filmu “Vera”: Foto: Nebojša Babić/promo

Film „Vera” je priča o ženi u muškom svetu

Film „Vera” je priča o ženi u muškom svetu, čime je relevantan za savremeni trenutak. Od mlade žene, koja je volela holivudske filmove, svetlosti velegrada i želela glamurozne avanture, na kraju je Vera Pešić postala nevoljni saradnik okupatora optužena za izdaju. Paralelno sa akcionom, špijunskom linijom radnje, fokus filma je na Verinoj intimnoj, psihološkoj drami u kontekstu tajne njenog porekla.

Jovana Stojiljković brilijanto predstavlja lik Vere Pešić

Jovana Stojiljković u glavnoj ulozi brilijantno donosi Veru Pešić, a uz nju igraju Petar Zekavica, Tihomir Stanić, Viktor Savić, Nikola Kojo, Aleksandar Srećković, Anita Mančić, Džek Dimića, Vuk Kostić, Nebojša Dugalić, Bojan Žirović. Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Magnifiko, a producentkinja filma je Danka Milošević.