Google predstavio Nest WiFi Pro ruter odličnog dizajna

Google je predstavio Nest WiFi Pro mrežni ruter sistem novog, odličnog  dizajna, za brži internet i sa jednostavnim podešavanjem. Nest WiFi Pro ima sličan zaobljen oblik kao i prethodni mat model, ali je ovog puta korišćen materijal visokog sjaja inspirisan keramikom, sa više od 60 procenata recikliranih materijala, saopštio je Google. Visina aparata je 13 cm i odlično se uklapa u enterijer jer izgleda kao ukrasni predmet od keramike. 

google nest wifi pro

Google Nest WiFi Pro dolazi u 4 nijanse

U odnosu na prethodni model rutera Nest WiFi Pro ima mekšu završnu obradu. Može se naći u četiri boje inspirisane zemljanim tonovima, sa “prirodnim” imenima – “Sneg“, „Lan“, „Magla“ i „Limun trava“. Ove nijanse izabrane su kako bi se aparat uklopio u većinu domova. Ključna karakteristika Nest WiFi Pro rutera je tropojasni WiFi 6E protokol, koji pruža „brži i direktniji put do najpouzdanije internet veze“, navodi Gugl, odnosno udvostručuje brzinu interneta.

Jedan aparat pokriva više od 2.000 kvadrata

Takođe, kako bi stvari funkcionisale brzo, Nest WiFi Pro analizira performanse mreže i optimizuje veze, dajući prioritet aktivnostima visokog propusnog opsega kao što su video pozivi ili strimovanje. Nest WiFi Pro ruter komunicira sa većinom povezanih pametnih kućnih uređaja, sa dovoljnom brzinom da istovremeno upravlja video pozivima, 4K video zapisima i fidovima sigurnosnih kamera. Prema Google saopštenju, jedan ruter pokriva 2.200 kvadrata. Košta 200 dolara za jedno pakovanje, 300 dolara su dva aparata, za dva paketa, a paket od tri rutera staje dolara.

Google Nest WiFi Pro

Foto: Google