FILMOM “STARAC S REVOLVEROM” ROBERT REDFORD OBELEŽIO ODLAZAK U PENZIJU

Holivudski veteran Robert Redford snimio je svoj poslednji film i u 82. godini, nakon višedecenijske glumačke karijere, povlači se iz svog uspešnog glumačkog života sa filmom Starac s revolverom, delimično zasnovanog na istinitoj priči. O svom poslednjem snimanju glumac je rekao:
– Nikada ne reci nikad, ali sam skoro siguran da će ovo biti sve od mene i glume.
Film “Starac s revolverom,” reditelja Dejvida Louerija, nakon premijere na FEST-u na reportoar domaćih bioskopa stiže 14. marta.

Ostvarenje rađeno po istinitoj priči govori o Forestu Takeru, čoveku koji je smelo pobegao iz zatvora San Kventin sa 70 godina, kao i o neverovatnim poterama koje su zbunjivale vlast i zabavljale publiku.
Interesovanje za ovog pljačkaša banaka počelo je 2003. godine kada je Dejvid Gran, novinar The New Yorkera-a, objavio intervju sa izvesnim Takerom koji je, veliki deo života proveo u zatvoru, u kom je i preminuo. Nekoliko godina kasnije reditelj David Loueri prilagodio je ovu priču filmskom scenariju.
– Robert Redford i Forest Taker uvek su bili suštinski povezani, po mom mišljenju. Video sam sve vrste paraleli sa raznim likovima koje je igrao tokom godina, ali tek kad sam sa njim radio film “Pitov zmaj: čarobno prijateljstvo”, tada sam ga i lično upoznao i to poznanstvo mi je omogućilo da ovu ulogu tačno prilagodim njemu – objasnio je rekao reditelj filma.
Pored Redforda u filmu glume i Kejsi Aflek, Sisi Spejsek, Deni Glaver i drugi.

Foto: press