#FOOD: INSTAGRAM NALOZI POSVEĆENI HRANI KOJE VREDI PRATITI

Isplati se pratiti prave ljude na Instagramu, posebno ako imate specijalna interesovanja, kao što je na primer hrana (#foodgram). Ti ljudi, posebno ako su iz vašeg okruženja, istinski poznaju puls određenog grada/kraja/zemlje i predstaviće vam ponudu hrane i pića sa lokala. Food influenseri znaju gde je negde nešto vruće, za šta se čeka red i koja jela će vam doneti mnogo srcadi na Instagramu. Od njih često možete da saznate kako izgleda enterijer restorana i food barova, preneće vam na svom profilu atmosferu takvih mesta koja mnoge navede da ih posete ili da baš tu nikada nogom ne kroče.
Takođe, mnogo je profila posvećenih isključivo poslasticama, pecivu i testu ili klasičnim jelima sa raznih krajeva sveta, te ako obožavate slatkiše dnevnu dozu inspiracije uvek ćete dobiti na profilima kojima ste ukazali svoje poverenje. A da biste ih što lakše pronašli na ovoj društvenoj mreži pokušajte preko heštegova #foodgram #foodblogger #foodporn…

@biancazapatka

Bianca Zapatka je foodbloger koju prati 540.000 ljudi. Autorka je istoimenog bloga biancazapatka.com na kojem deli veganske recepte, ali pored toga što voli da kuva i mesi i tu strast deli sa svima na Instagram platformi i svom blogu, Bianca je i stilista hrane i fotograf pa računajte da će vas njene fotografije i stilizacija bukvalno zadiviti. Njen cilje da inspiriše ljude da se hrane zdravije, alii da im pokaže da ništea nije tako teško napraviti, kao što se mnogima čini.

@whatsgabycookin

Gaby je kuvar, chef iz Kalifornije, SAD, ali globe trotter – svetski putnik koji donosi recepte sa svih meridijana. Autorka je dva kuvara, a treći se očekuje ovog proleća 2020. Svakog ponedeljka u 18 sati po američkom vremenu, Gaby objavljuje Instagrm live video kako bi prikazala neke od svojih kulinarskih dela publici koju broji 542.000 pratilaca.

@halfbakedharvest

Tieghan Gerard na Instagramu prati 1,1 milion ljudi. Posle 14 godina života u Ohaju, roditelji su joj se preselili u snežne planine Kolorada gde je Tieghan jednu staru konjušnicu pretvorila u svoj dom u kojem je fotografisala i sva jela objavljena u njenom prvom kuvaru The Half Baked Harvest. Trudi se da jednostavno živi, hrani se sezonski i nada se da će mnoge inspirisati da zavole kuvanje i dobru hranu, kao i da probaju nešto novo.

@food_feels

“Food, Travel, Negronis & Pizza” je slogan profila iza koga stoji James iz Londona. Na ovoj stranici možete videti stilizovanu hranu koja se služi po restoranima i lokalima britanske prestonice, kao i njihove enterijere što mnoge navodi da odmah rezervišu mesto u nekom lokalu predstavljenom na ovom IG profilu.

@alexandrine_ar

Alexandra živi u Parizu, negde na Monmartru. Ona je digitalni kreator, fotograf, frilenser i vodi dve Instagram strane. Na ovoj ćete videti fotografije koje ona, kako sama kaže, smatra retro vodičem kroz Pariz. Alexandra nije klasičan foodbloger, ali će vas kroz svoje IG story-je odvesti na najskrivenija mesta u francuskoj prestonici, od poslastičarnica, restorana, malih bistroa, do pekara u kojima snima pecivo koje se još puši od toplote pećnica. Njen prikaz pariskih lokala je zaista pravi vodič kroz grad svetlosti, a hrana koju predstavlja odmah će vas navesti da spomenute lokacije stavite na vaš spisak “Visit in Paris”.

Foto: thehandbook.com, Instagram