ZA VALENTINE’S DAY PROVEDITE NOĆ U JULIJINOJ KUĆI U VERONI

Proveli biste Valentine’s Day/Dan Zaljubljenih u Julijinoj kući u Veroni, kao par, naravno? E, pa ove godine to možete da ostvarite zahvaljujući Airbnb kompaniji. Kuća koja svojim čuvenim balkonom nadahnjuje generacije, postajući simbolom večne ljubavi, biće vam dostupna bar na jedan dan. Dvoje njih biće u prilici da pređe prag ove čuvene srednjovekovne zgrade i krenu kroz vreme kako bi ponovo, u romantičnoj atmosferi, roživeli Šekspirovu priču. U rezidenciji iz 13. veka par će dočekati lični batler koji će im pokazati kuću pre nego što ih otprati u salon, gde će ih dočekati romantična večera sa svećama, koju je pripremio poznati kuvar, vlasnik priznanja od dve Michelin zvezdice – Giancarlo Perbellini.
Pre odlaska na počinak u Julijinu sobu, gde će spavati u originalnom krevetu koji je Zeffirelli koristio u filmu “Romeo i Julija”, zaljubljeni par moći će da se opustiti ispred kamina, čitajući i odgovarajući na nekoliko desetina ljubavnih pisama koja svakog dana ljudi iz svih krajeva sveta koje šalju na adresu Julijine kuće.

Zahvaljujući saradnji Airbnb organizacije i opštine Verona, prvi put, nakon tridesetih godina prošlog veka, Julijina kuća, jedna od glavnih turističkih atrakcija u gradu – postaće pravi dom.
A šta uključuje boravak?
● Posetu Veroni koja će biti inspirisana mestima Romea i Julije
● Privatni obilazak Julijine kuće
● Mogućnost čitanja i odgovaranja na neka od najnovijih pisama koja su parovi širom sveta uputili Juliji
● Susret sa čuvenim kuvarom Giancarlom Perbellinijem i degustacija posebnog menija koji je kuvar dizajnirao za tu priliku, u raskošnoj trpezariji Casa di Giulietta
● Noć u istorijskoj spavaćoj sobi, koja će za tu priliku biti pretvorena u romantično ljubavno gnezdo

Kako učestvovati u ovoj akciji?Svake godine hiljade pisama iz celog sveta stiže u Julijinu kuću. Ovu istorijsku tradiciju, kojoj Verona duguje titulu „grada ljubavi“, održava NVO Juliet Club, čiji tim volontera, poznat kao Juliet’s Secretaries, svakodnevno reaguje na ljubavna pisma iz celog sveta. Da bi ste dobili priliku da boravite u Casa di Giulietta, morate da napišete pismo Juliji u kojem ćete opisati svoju ljubavnu priču i objasniti zašto bi baš vi bili savršeni gosti. Prijave se mogu podneti na airbnb.com/juliet do 2. februara 2020. do 23:59 časova.

Foto: press