MALE ŽENE: KANDIDAT ZA OSKARA U 6 KATEGORIJA STIGAO U BIOSKOPE

Ostvarenje Male žene, film koji nominovan u čak šest kategorija za Oskara, dve kategorije za Zlatni globus i 5 kategorija za nagrade BAFTA, stigao je u bioskope. Američka Akademija za film nominovala je film „Male žene“ u šest kategorija – za najbolji film, najbolju žensku ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu, najbolji kostim, najbolji adaptirani scenario i najbolju muziku.
Priča o četiri mlade žene, koje se bore za sopstveni životni put bazirana je na istoimenom romanu i klasiku spisateljice Luize Mej Olkot. Četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč upoznajemo još kao devojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da učestvuje u Američkom građanskom ratu. Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih celog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe svoje mesto pod suncem.
U bezvremenoj priči glavne uloge tumače Ema Votson, Meril Strip, Timoti Šalame, Serša Ronen i Lora Dern, a režiju potpisuje Greta Gervig.
Ljubitelji filma prognoziraju da ce „Male žene“ dobiti Oskara za scenario, i bez obzira na nagrade, ostaće i postaće najverovatnije bezvremeni klasik poput romana.

Foto: press