Hiperpigmentacije na licu mogu da se spreče i kontrolišu ako se deluje na uzrok

Eucerin Anti pigment linija protiv hiperpigmentacije i tamnih fleka na licu

Hiperpigmentacije na licu, prema iskustvu dermatologa, jedan su od najvećih izazova sa kojim se suočavaju brojne dame koje se brinu o lepoti i zdravlju kože. S obzirom na to da najveći broj tamnih fleka na licu nastaje usled izlaganja sunčevim zracima, ulaskom u sezonu toplog i sunčanog vremena, nalazimo se pred izazovnim zadatkom. Tamne fleke na licu ili sunčeve pege nastaju zbog prekomernog izlaganja suncu, posebno ako taj proces traje duži vremenski period. To znači da je svako od nas i lično odgovoran za nastanak hiperpigmentacija na licu, kojih se, naravno, ne treba stideti. Ali, kako ne bi došli u situaciju da “lečimo” ovaj problem, dermatolozi će nas uvek posavetovati da adekvatnom zaštitom kože sprečimo pojavu tamnih fleka na licu.

Hiperpigmentacije na licu dele se na tri najčešća tipa

Postoji nekoliko tipova hiperpigmentacije, a osim one izazvane izlaganjem nezaštićene kože suncu, uobičajene su i melazma i post-inflamatorna hiperpigmentacija. Smatra se da je melazma uzrokovana hormonskim promenama, kao i da može da se razvije tokom trudnoće. Tamne fleke  mogu se pojaviti na bilo kom delu tela, ali se najčešće javljaju na stomaku i licu. Post-inflamatorna hiperpigmentacija smatra se rezultatom povrede ili upale kože, a čest uzrok ove vrste hiperpigmentacije su akne.

Ipak, glavni uzrok hiperpigmentacije na licu je nezaštićeno izlaganje kože suncu. Naučno objašnjenje ove uzročno-posledične veze veoma je jednostavno. Uloga melanina u našoj koži je da je štiti od sunca. Upravo zahvaljujući melaninu, naša koža je sposobna da potamni i na taj način se brani od štetnih uticaja UV zračenja. Nastanak melanina u koži kontroliše enzim tirozinaza. Neadekvatna zaštita od sunca i nezaštićeno izlaganje UV zračenju dovodi do nekontrolisane proizvodnje tirozinaze, a time i do prekomerne proizvodnje melanina, usled čega nastaju hiperpigmentacije ili tamne fleke na licu.

Sastojak koji daje nаjbolje efekte u smаnjenju hiperpigmentacije na licu

Spoljašnje temperature rastu. To je već dovoljno jasan znak da leto uskoro stiže. Dnevne temperature mogle bi da nam posluže i kao “lampica upozorenja” da smo ušli u doba kada sunčeva svetlost može da nam ošteti kožu. Zato je najsigurnije delovati unapred. Dovoljno je da kreiramo svoj ritual dnevne nege i visokoefikasne zaštite od sunca, specijalno formulisane prema potrebama kože sklone hiperpigmentacijama. U potrazi za sastojkom, koji daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju hiperpigmentacija, i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, Eucerin® istraživački centar tokom desetogodišnjeg istraživanja testirao je oko 50.000 supstanci. Kao najefikasniji sastojak, koji klinički i dermatološki dokazano umanjuje tamne fleke i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje, pokazao se Thiamidol. U pitanju je jedinstvena supstanca, koja deluje na uzrok, a ne na posledicu. Dakle, Thiamidol smanjuje proizvodnju melanina, tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju.

4 Eucerin® preparata za sprečavanje i kontrolu hiperpigmentacije na licu

Eucerin® patentirani®Thiamidol sastojak čini osnovu formula preparata Eucerin®Anti-Pigment linije i Eucerin® Pigment Control preparata za zaštitu od sunca. Zahvaljujući njemu, redovna nega i zaštita preparatima iz ove dve Eucerin® linije umanjuje tamne fleke na koži i sprečava njihovo ponovno pojavljivanje. Iz Eucerin® Anti-Pigment linija preparata izdavajamo:

  • Eucerin® Anti-Pigment Dnevna krema SPF 30
  • Eucerin® Anti-Pigment Noćna krema
  • Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum

Eucerin® Pigment Control linija preparata za zaštitu od sunca nudi i četvrti proizvod koji bi trebalo uvrstiti u rutinu dnevne nege ove sezone:

  • Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ (Svetli ili Tamni).

eucerin anti pigment dnevna i nocna krema

Eucerin® Anti-Pigment Dnevna krema sa SPF 30

Eucerin® Anti-Pigment Dnevna krema sa zaštitinim faktorom SPF 30 sadrži Thiamidol koji efikasno ublažava tamne fleke i sprečava njihov ponovni nastanak. Krema pruža efikasnu zaštitu od sunca i smanjuje mogućnost nastanka pigmentnih fleka izazvanih suncem. Zadatak ove kreme protiv hiperpigmentacija je da obezbedi UVA/UVB zaštitu kože, hidrira je, a poseban efekat, koji će vam se sigurno najviše dopasti, jeste predivan sjaj, odnosno blistavost kože. Iako je reč o mlečnobeloj teksturi kreme, koja će vas odmah podsetiti na kreme za zaštitu od sunca, Anti-Pigment Dnevna krema se mnogo brže nanosi i razmazuje po koži, koja je brzo upija. Nema potrebe za dugim utrljavanjem kako bi se krema sjedinila sa kožom. Ne, uopšte nije reč o takvom proizvodu koji ostavlja krečnobeli film na koži, koja posle nanošenja izgleda masno. Naime, ova krema je poput tečnog, bezbojnog hajlajtera za lice, koji koži lica daje nerovatanu blistavost, a na dnevnom svetlu najizraženiji delovi lica dobijaju prelep bisernosedefasti odsjaj. U beauty industriji ovaj efekat naziva se “all over face glow” ili sjaj celog lica. Cena: 2. 121 din.

Još jedna prednost Eucerin® Anti-Pigment Dnevne kreme je toliko prijatan, svež miris, onaj koji će vas podsetiti na tek opranu turu belog veša. Dovoljno je da nanesete malu količinu kreme i nežno je utrljajte u kožu, i to uradite ujutru, na dobro očišćeno lice, vrat i dekolte. Izbegavajte kontakt sa očima. Kremu je dovoljno naneti ujutru, kada započinjete dan, a prvi rezultati vidljivi su nakon dve nedelje, dok se redovnom upotrebom kontinuirano poboljšavaju. Ako morate da se odlučite za samo jedan od pomenutih proizvoda protiv hiperpigmetacije – dnevna krema je odličan izbor. Sigurno se nećete pokajati! I verovatno će vam postati favorit Anti pigment linije.

Eucerin® Anti-Pigment Noćna krema protiv hiperpigmentacija

Eucerin® Anti-Pigment Noćna krema takođe sadrži delotvorni Thiamidol koji efikasno ublažava tamne fleke i sprečava njihov ponovni nastanak. Noćna krema stimuliše obnavljanje kože, a pored  Thiadimola, sadrži i Ddexpanthenol – poznati aktivni sastojak koji stimuliše regeneraciju kože tokom noći. Za razliku od dnevne kreme, noćna ne sadrži zaštitini faktor, manje je parfimisana, ali i dalje i nežno-svežih nota. Nemasna je, efekat blistavosti kože joj ne nedostaje, iako u “trećoj smeni” koža “spava” i obnavlja se. Nanosi se isto kao i dnevna krema, nežnim utrljavanjem u čistu, dobro očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Cena: 2. 121 din.

eucerin anti pigment dual serum protiv hiperpigmentacija za tamne fleke na licu

Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum ublažava hiperpigmentacije i do 75 odsto

Eucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum, pored Thiamidola sadrži i hijaluronsku kiselinu u visokoj koncentraciji za ujednačenu i blistavu kožu. Efikasno ublažava tamne fleke i prevenira njihov ponovni nastanak, a potvrđena efikasnost seruma je što ublažava hiperpigmentacije i do 75 odsto, što se može može uočiti nakon dve nedelje redovne upotrebeEucerin® Anti-Pigment Dvofazni serum kombinuje dva seruma koji deluju na različite načine:

  • Thiamidol® – efikasni, patentirani sastojak koji deluje u korenu nastanka hiperpigmentacija. Klinički dokazano smanjuje hiperpigmentacije i redovnom upotrebom sprečava njihov ponovni nastanak.
  • Hijaluronska kiselina jedna je od najefikasnijih hidratantnih supstanci u koži, koja joj pomaže da veže vodu i zadrži vlažnost.

Lagana emulzija klinički i dermatološki dokazano smanjuje tamne fleke i sprečava njihov ponovni nastanak, a u isto vreme i osvežava kožu. Nakon nanošenja ovog blago parfimisanog seruma koža ostaje glatka i izgleda osveženo, ujednačeno i blistavo. Formula je nemasna i brzo se upija. Serum se nanosi jednom dnevno – ujutru ili uveče, na dobro očišćeno lice, vrat i dekolte. Kako biste osigurali da ćete naneti istu količinu oba seruma, pritisnite sredinu vrha bočice. Tokom prve upotrebe proizvoda, možda ćete morati da pritisnete tri ili četiri puta pre nego što se serum pojavi, odnosno dok ga pumpica ne povuče iz kontejnera. Svaki sledeći put proizvod će vrlo lako izaći iz dozera, pa pazite da ga ne istisnete previše. Serum je vrlo lagane kremaste-gel teksture, brzo se upija i kožu vrlo lepo priprema za sledeće korake, kao što su kreme, make-up… Cena: 3.211 din.

Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca sa SPF 50+ protiv hiperpigmentacija tamne fleke na koži

Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca sa SPF 50+

Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluid za zaštitu od sunca sa SPF 50+ za lice obezbeđuje veoma visoku UVA i UVB zaštitu od sunca. Napredna spektralna tehnologija Eucerin® brenda kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A, koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). A slobodni radikali, kao što je poznato, su kao “stres za kožu”. Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože.

Fliud efikasno ublažava vidljivost tamnih fleka i prevenira njihov ponovni nastanak i dostupan je u dve nijanse pigmenata – svetli i tamni, koji pružaju dvostruki efekat – trenutno ujednačavaju ten jer prekrivaju nesavršenosti i pružaju dodatnu zaštitu od tamnih fleka izazvanih vidljivom svetlosti visoke energije. Namenjen je svim tipovima kože kojoj pomaže u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem. Fluid je takve teksture da ga možete koristiti umesto toniranih krema ili tečnog pudera s obzirom na to da ima blagu prekrivnu moć. Formula je vrlo prijatna, nemasna i lice nakon nanošenja dobija mat završnicu. Nanosite ga u pravilnim intervalima, nekoliko puta dnevno, u zavisnosti od direktne izloženosti suncu. Cena: 2.014 din.

Hiperpigmentacije na licu su problem koji se rešava kombinacijom preparata

Moja dnevna rutina borbe protiv hiperpigmentacija podrazumevala je kombinaciju svih preparata iz Eucerin® Anti-Pigment linije, uz poštovanje preporuke da ih tokom dana nanosim maksimalno četiri puta. Ujutru sam koristila dnevnu kremu i korektor. Uveče serum i noćnu kremu. Serum sadrži i hijaluronsku kiselinu, tako da sam istovremeno imala i anti-age negu. Rezultate sam videla već posle dve nedelje. Tokom proleća i leta uključila sam Eucerin® preparate za zaštitu od sunca,  specijalno namenjene umanjenju hiperpigmentacija, i moj ten je izgledao sve bolje – potvrđuje Aida Alilović-Jokanović, TV voditeljka i dizajnerka, koja je nakon spontanog deljenja iskustva, koje je imala u borbi sa flekama na licu, postala zaštitno lice Eucerin® Anti-Pigment linije na svetskom niovu.
Kada je zaštita od sunca kože sklone hiperpignmentacijama u pitanju, baš kako kaže Aida, dolazak proleća momenat je da u svoju jutarnju rutinu obavezno uvedete preparate sa visokom zaštitom od sunca. Od ovog proleća, ta rutina doneće vam još više zadovoljstva i samopouzdanja, jer novi Eucerin® Pigment Control Tonirani Fluidi za zaštitu od sunca SPF 50+ osim što pomažu u prevenciji nastanka hiperpigmentacija izazvanih suncem, poseduju i pigmente, koji pružaju ujednačen izgled vašem tenu i pokrivaju fleke. Tonovi svetlije i tamnije nijanse razvijeni su u saradnji sa profesionalnim šminkerima, a vaše je samo da izaberete koji odgovara prirodnom tonu vaše kože i kažete zbogom tečnim puderima, ali i flekama od sunca!

INFO PLUS: U bolje snabdevenim apotekama potražite specijalna pakovanja koja, pored Eucerin® Anti-Pigment Dnevne kreme SPF 30, sadrže Eucerin® Anti-Pigment Noćnu kremu za 50 odsto manjoj ceni.

 

Foto: Folder39.com/Eucerin press