IZLOŽBA KUTIJA 2: ORIGINALNI I UNIKATNI UKRASI U GALERIJI SINGIDUNUM

tanja dejanović
Ukrasi Tanje Dejanović

Predstojeće praznike obeležite na najkreativniji način i svoj dom i poslovni prostor oplemenite unikatnim i maštovitim ukrasima za jelku, vrata, trpezu, ambalažom za posebne poklone, čestitkama… U moru jednoličnih, industrijskih i neoriginalnih ukrasa izložba KUTIJA 2, koja se otvara 24. 12.2015. u Galeriji Singidunum, Knez Mihailova 40, biće jedinstvena prilika da posetioci sebi i svojim najmilijima priušte originalan i kvalitetan ukras.

jelena petković dimić
Kutija autorke Jelene Petković Dimić

Kutija kao tema probudila je inspiraciju, kreativnost i maštu umetnika različitih generacija i autorskih rukopisa koji su svoje kreativne radove izložili na postavci KUTIJA u galeriji Singidunum. Povod za organizovanje prodajne izložbe ovakvih eksponata bila je želja kustosa Zorice Djermanov i Maje Škaljac Stanošević da aktiviraju umetnike da razmišljaju na temu: kakva sve može biti unikatna kutija, kako spakovati novogodišnji, božićni ili rođendanski poklon u jednu ručno rađenu kutiju, da li kutija može da bude biti instalacija a da istovremeno nije utilitarna, može li da bude dekorativni predmet i da ukrašava nečiji dom ili poslovni prostor…

Ukrasi Marije Babović i Marije Jevtić

Odjek na koji je naišla ova tema kod naših umetnika sve je pozitivno i prijatno iznenadio – od svežih, kreativnih ideja srednjoškolaca iz Tehnoarta, preko interesantnih radova studenata sa FPU i FLU do umetničkih remek dela naših eminentnih umetnika. Različiti formati (od minijature do većih dimenzija), raznorodni materijali (keramika, drvo, karton, plastika, koža, tekstil, metal…) i tehnike izrade su rezultat koji su stigli od umetnika koji su se odazvali na poziv galerije obradovaće Beograđane i goste našeg grada ovim umetničkim delima. Izložba je otvorena do 8. januara 2016.

Foto: press