IZLOŽBA SLIKA ANE ĐAPOVIĆ UZ KONCERT PIJANISTKINJE MARIJE ARANĐELOVIĆ

ana-2

Izložba slika Ane Đapović pod nazivom Rađanje biće otvorena u petak, 30. septembra 2016, u 19 časova u novootvorenom prostoru Centra za edukaciju i razvoj umetnosti Artistikum (Beograd, Resavska 78)  a odmah nakon toga biće održan i nastup solistkinje i pijanistkinje Marije Aranđelović, u pratnji Sweet Pepper benda. ana-1

Slikarka Ana Đapović rođena je 1988. godine u Beogradu. Diplomirala je 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Siniše Žikića. Do sada je učestvovala na više od 80 kolektivnih izložbi i imala je 10 samostalnih izlaganja. Član je ULUSA i ULUPUDUSA, kao i udruženja Široka Staza i Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna. Od 2013. u statusu je samostalnog umetnika, a od 2014. radi kao nastavnik likovne kulture u gimnaziji “Stefan Nemanja” i Srednjoj stručnoj školi “Zaharija Stefanovic Orfelin”.

Marija Aranđelović rođena je 1990. godine u Nišu. Sa devet godina upisala je klavir u muzičkoj školi Kosta Manojlović u Zemunu, gde je kasnije nastavila i svoje srednjoškolsko obrazovanje na dva odseka – klavir i solo pevanje.

marija-a

Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, katedra za klavir, gde 2013. godine završava osnovne studije, a zatim 2015. godine i master studije u klasi profesora Miloša Mihajlovića. Od 2015. godine predaje na Akademiji umetnosti u Beogradu, na katedri za Muzičku produkciju i dizajn zvuka. Paralelno sa studijama Marija se bavila istraživačkim radom u oblasti muzičke pedagogije i kreirala je sopstvene programe i radionice za najmlađe. Pored solo pevanja bavi se i modernom muzikom i tehnikom pevanja brojnih žanrova. Za sve zainteresovane posetioce, ljubitelje umetnosti i muzike, ulaz je slobodan. Dobro došli!

Foto: press