Izložba VELIKI FORMAT u Arte galeriji – umetnička dela velikog formata

Izložba VELIKI FORMAT Bora-Iljovski
Bora Iljovski

Izložba VELIKI FORMAT u Arte galeriji predstaviće remek-dela najvećih imena jugoslovenske moderne i savremene umetnosti. Od 15. aprila 2022. godine, u četiri izlagačka prostora ARTE galerije u Beogradu (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Svetogorska 29) biće otvorena nova izložba u okviru projekta Kolekcionar kao kustos i selektor, čiji je fokus na umetničkim delima velikog formata.

Izložba Veliki format predstaviće više od 50 umetničkih dela

Na izložbi će biti prikazane slike, radovi na papiru i skulpture autora od kojih izdvajamo
imena: Milan Konjović, Petar Lubarda, Lazar Vozarević, Mira Brtka, Dado Đurić, Vladimir
Veličković, Ljuba Popović, Mića Popović, Petar Omčikus, Damnjan, Bora Iljovski, Mrđan
Bajić i Dušan Džamonja.
Zbog svojih dimenzija, ali i činjenice da dela pripadaju privatnim kolekcijama, javnost do sada nije imala priliku da vidi većinu dela koja će biti predstavljena na ovoj izložbi. Selekcija od više od 50
umetničkih dela velikog formata ne čini sistematski, već tematski prikaz dela u kojima su umetnici izrazili svoj pun potencijal i dostigli status remek-dela muzejske vrednosti.

U pripremi dvotomna publikacija o radovima velikog formata

Sva četiri izlagačka prostora ARTE galerije su u neposrednoj međusobnoj blizini, a povodom otvaranja izložbe pripređen je veliki izložbeni katalog, dok je u pripremi dvotomna publikacija o radovima velikog formata u privatnim i javnim kolekcijama koja će biti promovisana tokom trajanja izložbe. Izložba traje od 15. aprila do 15. juna 2022.godine, a radno vreme ARTE galerije je od 10 do 20 časova, nedeljom do 18 časova.

Izložba VELIKI FORMAT Dado-Đuric
Dado Đurić

 

Izložba VELIKI FORMAT Petar-Lubarda
Petar Lubarda

Foto: press