JAPANSKI UMETNIK TAKAŠI MURAKAMI OSMISLIO NOVI IZGLED PERRIER FLAŠE

takasi-murakami-i-perrier-vodaFrancuski brend flaširane vode Perrier čuva bogato umetničko nasleđe jer duže od 100 godina podržava nove generacije kreativnih umetnika, onih koji stvaraju dela savremene umetnosti. Od Salvadora Dalija do Endi Vorhola, Perrier je sarađivao sa sjajnim umetnicima dozvoljavajući im da iznova stilizuju čuvenu Perrier zelenu bocu, a zvezda najnovije saradnje je japanski umetnik Takaši Murakami.

umetnik-takasi-murakami

Njegovo dobro poznato nasmejano cveće na limitiranoj seriji boca vode PERRIER x MURAKAMI uneće malo više radosti i boja u svakodnevnicu i to već od oktobra 2020.
Zbog svetske pandemije virusa covid-19 ljudi se sve više udaljavaju i zatvaraju u svoje “balone”, dok je socijalna distanca preko noći drastično promenila stilove komunikacije među ljudima. Ipak, istražujući šta je to što je ljudima i dalje dostupno, Perrier je došao do zaključka da se i dalje uživa u nekim prijatnim, taktilnim iskustvima, poput onih koje izaziva gazirana voda na nepcima. Zato je izbor i pao na smiling flowers, nasmejane Murakamijeve cvetiće koji će, kako se očekuje, i ubuduće izazivati osećaj ushićenja kod potrošača. Murakami je studirao nihongu na univerzitetu, a jedan od tradicionalnih predmeta slikanja je setugetsuka (sneg, mesec i cvet). U toj tradicionalnoj liniji počeo je da slika cvetne motive, a osmeh na njegovom cveću, kako naglašava, usko je povezan sa posleratnom japanskom kawaii kulturom.