JESENJI GLAMUR: CHANEL NOIR ET BLANC MAKEUP LINIJA ZA JESEN/ZIMU 2019.

Makeup kolekcija Noir et Blanc, koja iz kuće Chanel stiže za sezonu jesen/zima 2019, omaž je kultnoj crno-beloj kombinaciji boja kao simbolu ove francuske kuće, a ujedno i dokaz da jednobojni tonovi ne moraju da budu nezanimljivi i dosadni. Lucia Pica, kreativna makeup direktorka i dizajnerka boja kuće Chanel, ovog puta promenila je pravila igre i predstavila crnu i belu nijansu za sezonu jesen/zima 2019. kao simbol i nasleđe kuće Chanel.
Dizajnirana u vidu simboličnih crno-belih nijansi Chanel logotipa, kolekcija sadrži esencijalne bezbojne, a opet veoma glamurozne komade. Inspiracija za Noir et Blanc liniju preuzeta je iz života Gabrielle Chanel, ali i iz arhitekture i interijera Pariza njenog doba, kao i crno-bele fotografije i kinematografije. Čuvena Coco jednom je izjavila:
– Žene razmišljaju o svim bojama, osim o njihovom odsustvu. Crne ima sve što vam treba. I bela, takođe. Njihova lepota je apsolutna. To je savršena harmonija.

U crnim i belim pakovanjima su Ombre Premiere Top Coat, mono senke za oči sa srebrnim šljokicama (317 Carte Blanche) ili sa svetlucavim zlatnim česticama (327 Penombre). Mogu se koristi samostalno ili kao završni sloj, preko drugihsenki. Cena: 4.299 din.
Prozirni, blistavo-svetlucavi gel Le Gel Paillete služi za isticanje kože lica, dekoltea, ruku… a inspirisan je blistavošću vode. Noir et Blanc kolekcija sadrži i dve nove Les 4 Ombres palete senki za oči. Kremaste senke u paleti Noir Supreme su toplih, smeđih tonova, a Modern Glamour paleta sadrži hladnije tonove srebrne, bele i matcrne nijanse. Cena: 6.739 din.
Tu su i tri proizvoda za usne – Rouge Coco Gloss je veoma pigmentovan, u tamnoj nijansi višnje, (Laque Noire), preko kojeg se, za efekat “staklenih usana”, može staviti bezbojni Crystal Clear sjaj (4.329 din.). Ako više volite mat teksture i bogatstvo boje, tu je Rouge Allure Liquid Powder, u nijansi Bois de Nuit i Timeless (4.630 din.).
Lucia Pica novoj kolekciji, u crnoj i beloj boji, dodaje i olovke za oči (3.209 din.), kao i lakove za nokte (3.219 din.).

Foto: CHANEL Beauty press