JESENJI MODNI PRESEK AUTORSKE MODE: POČINJE 42. BELGRADE FASHION WEEK

Od 28. oktobra do 3. novembra 2017. godine. u Beogradu će se održati 42. Belgrade Fashion Week. Centralno mesto modnih dešavanja biće Belexpocentar, a bogat Fashion & Art program realizovaće se u različitim gradskim galerijama. Tokom 42. Belgrade Fashion Week-a očekuju nas atraktivne prezentacije kvalitetnih dizajnera, poznatih modnih kuća i internacionalnih brendova, manifestacija će svečano biti otvorena revijama Aleksandra Protića, koji novom revijom slavi 20-godišnjicu rada i profesorke Dode Komad, prošlogodišnje dobitnice nagrade BFW za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti.
Aleksandar Protić je pre 20 godina bio proglašen za najboljeg mladog dizajnera godine, a nakon toga svoju karijeru gradi u Portugalu, gde redovno izlaže na Moda Lisboa, oblači brojne VIP dame i radi kao kostimograf za njihova pozorišta.
Profesorka Doda Komad sa jedinstvenim pristupom edukaciji izgradila je brojne domaće dizajnere, među njima je Aleksandar Protić. Kao dizajner poigrava se različitim umetnostima i predstavlja svoju specifičnu umetničko-modnu viziju.
Prva pobednica regionalnog projekta Fashion Scout South East Europe Nevena Ivanović oduševila je publiku London Fashion Week-a svojim brendom Neo Design. Tu kolekciju obogaćenu novim modelima Nevena će predstaviti zajedno sa kolegom iz Indije Kamran Patelom, ujedno promovišući i kvalitet jedne od najznačajnijih modnih platformi u svetu za otkrivanje novih dizajnera – Fashion Scout iz Londona.
NOIZZ FASHION AWARD će nam ove sezone predstaviti neke od novih mladih dizajnera kroz projekat BFW Fashion Incubator. Njihov kreativni i umetnički bunt će dobiti posebnu pažnju na NOIZZ.rs – vodećoj digitalnoj platformi za promociju istinskih vrednosti i savremenih dostignuća.
Kao društveno odgovorni projekat BFW će podržati akciju “Jači od straha” sa ciljem da na kreativan način informiše i edukuje javnost o simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja, kao i da pruži podršku obolelima i njihovim porodicama.
Belgrade Design District je već 7 godina jedinstven prostor u našem gradu u kome stvaraju autentični beogradski dizajneri. I ove sezone će se predstaviti svojom zajedničkom revijom promovišući kvalitet domaće autorske mode.
BFW Choice je novi koncept prodaje baziran na ideji o održivosti razvoja domaće autorske mode, koji će tokom ovog BFW ponuditi modele najaktivnijih domaćih dizajnera kroz različite Pop Up postavke.
BFW Art program predstavlja promociju mode kao umetnosti i izazov je za brojne dizajnere, a BFW im to omogućava kroz različite formate – Modne Vinjete, izložbe fotografija i modnih detalja, različite performanse, promocije …
Finale BFW – “Stil u srcu grada” organizuje se u novom prostoru Rajićeva Shopping Centra gde nas očekuju revije njihovih premium brendova i najboljih dizajnera BFW.

Foto: press