JOHANNA ORTIZ ZA H&M DIZAJNIRALA KOKETNE I ŽENSTVENE HALJINE

Michelle Obama, Beyonce i Lady Gaga su u pravu! Johanna Ortiz je dizajnerka haljina za koju morate da znate, a bolje ćete je upoznati već za nekoliko dana, kada u prodaju stiže njena živopisna kolekcija dizajnirana u saradnji sa kućom H&M. Popularne dizajnerske saradnje švedskog brenda H&M sa imenima kao što je Karl Lagerfeld (2004.) ili Giambattista Valli (2019.) uvek su bile fokusirane na destinacije kao što su Pariz, Milano, Rim, Njujork, London… ali Latinska Amerika nikada se nije našla na tom spisku.

Naime, Johanna Ortiz rođena je u Kolumbiji, u mestu Cali, gde i danas vrlo uspešno vodi svoj modni brend. Njen dizajn prepun je energije. Njene dramatične, lepršave, ekstravagantne haljine jednostavno vas navedu da ih obučete i odmah počnete da plešete.

Za H&M Johanna Ortiz dizajnirala je tzv. “pre-drop” Johanna Ortiz x H&M koketnu i ženstvenu kolekciju od četiri haljine živopisne palete boja, sa egzotičnim cvetnim printovima i glamuroznim siluetama, koje su sinonim za Ortiz i njen dizajn. Njene haljine su elegantne i možete ih nositi tokom celog dana, bilo uz ravne sandale leti ili uz visoke čizme zimi. Ekskluzivna „pre-drop“ biće dostupna od 3. decembra, a predstavljanje glavne kolekcije zakazano je za mart 2020. godine.
Pre-drop predstavlja capsule kolekciju, sa četiri egzotična printa iz arhive ove dizajnerke – “Divlja ruža”, “Rajska orhideja”, “Kakadu” i “Mak” i to u četiri živopisne boje: topložuta, puderroze, šumskozelenoj i tamnobraon sa momentima koralne nijanse, uklopljene u fantastične karnere, naborane manžetne i rubove sa detaljima.
– Svi printovi nastali su iz moje opsesije cvetovima, palmama i prelepim bojama koje mogu da vidim kada se probudim u Caliju, u mojoj rodnoj Kolumbiji. Printovi Latinske Amerike i njena jedinstvena i vesela atmosfera mogu se osetiti u mom dizajnu i jako me raduje što će svaka žena na svetu osetiti delić Kolumbije u svom ormaru, zahvaljujući Johanna Ortiz x H&M kolekciji – izjavila je Johanna Ortiz.

Foto: press