Reciklaža i sortiranje ambalaže kozmetičkih proizvoda – sve što treba da znate

loreal-reciklaza-kozmeticke-ambalaze

Kompanija L’Oreal Balkan, u saradnji sa Hamburger Recycling-Tehnopapir d.o.o, pokrenula je kampanju beauty4thefuture sa ciljem da edukuje potrošače o mogućnostima sortiranja i reciklaže higijenskih i kozmetičkih proizvoda. Na istoimenom web sajtu beauty4thefuture.rs možete potražiti odgovore na pitanja – Na koji način se odlažu prazne staklene bočice krema za lice? Šta da uradite sa upotrebljenim bočicama šampona? Kako uopšte tretirati otpad nastao nakon korišćenja kozmetičkih proizvoda?

Podrška potrošačima

Ova platforma namenjena je pružanju podrške potrošačima u procesu sortiranja, održive kupovine i odgovornih navika u njihovoj dnevnoj rutini nege. Platforma takođe pojašnjava kako razvrstati različita pakovanja proizvoda za higijenu prema materijalima od kojih su izrađena. Kako bi ponovna upotreba materijala bila uspešna, ključno je da se u lanac odgovornosti uključe potrošači.
Sortiranje ambalaže higijenskih i kozmetičkih proizvoda izazov je iz dva razloga: raznolikost materijala s jedne strane i nedostatak informacija specifičnih za ovu kategoriju s druge. Stoga mnoga pakovanja higijenskih proizvoda završe u mešanom komunalnom otpadu, iako su u potpunosti reciklabilna.

Strategija održivog poslovanja

– L’Oreal Adria Balkan, kao deo globalne grupacije, posvećen je održivom poslovanju i u svim zemljama regiona posvećeno radi na ciljevima poput smanjenja CO2 otiska u našim administrativnim predstavništvima, korišćenju obnovljive energije, potpuno obnovljivim maloprodajnim radnjama i bio pakovanjima proizvoda naših brendova. Ekološki odgovorna kozmetika, održiva ambalaža i smanjenje otpada zauzimaju jedno od ključnih mesta u našoj
strategiji, a kampanjom “beauty4thefuture“ nastojimo da u čitav proces uključimo i naše potrošače, kako bismo zajedno pokazali da je lepota budućnosti održiva, za dobrobit svih nas i generacija koje dolaze – istakla je Vanya Panayotova, generalna direktorka L’Oreala za regiju Adria-Balkan i Rumuniju.

Većina brendova L’Oreal grupe uključiće se u kampanju

U kampanju “beauty4thefuture“ uključiće se većina brendova L’Oreal grupe, koji će putem svojih kampanja prenositi poruku o mogućnosti reiklaže proizvoda. Kao partner beauty4thefuture.rs inicijative, kompanija Hamburger Recycling – Tehnopapir d.o.o. pružila je svoja iskustva i stručnost u pogledu selektivnog odvajanja otpada, te ponudila platformu posvećenu sortiranju higijenskih proizvoda na svojoj web stranici hamburger-recycling.com. Organizacija je član Prinzhorn grupe i prisutna je u 16 zemalja, dok je na evropskom tržištu predvodnik po pitanju industrije pakovanja, papira i recikliranja.

LOREAL-lreciklaza-kozmeticke-ambalaze

Foto: press