KAKO JE UNIŠTEN AMERIČKI SAN: FILM AMERIČKA PASTORALA OD DANAS U BIOSKOPIMA

Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora film Američka pastorala od danas je počeo da se prikazuje u bioskopima širom zemlje a zasnovan je na romanu dobitnika Pulicerove nagrade Filipa Rota, u adaptaciji Džona Romana. Američka pastorala oslikava vreme velikog političkog meteža i kao posledicu rušenje američke porodice i „američkog sna”. Tragična priča o Levovu elegantno je ispričana u retrospektivi posle njegove smrti, kroz razgovor njegovog bivšeg školskog druga Nejtana Zukermana i Levovog brata Džerija, prilikom njihovog susreta na godišnjici mature.

Svid Levov je uspešan jevrejsko-američki biznismen, koji vodi srećan konvencionalan život više srednje klase u Njuarku, državi Nju Džerzi, sa ženom Donom, bivšom misicom, i ćerkom tinejdžerkom Meri. Savršen porodični život okreće se naglavačke nakon što se Meri politički radikalizuje i učestvuje na jednom protestnom skupu protiv rata u Vijetnamu sa fatalnim posledicama.

„Američka pastorala” nudi hrabru viziju istorije koja oslikava i sadašnjost, i govori o iskustvu ne samo jednog čoveka već čitave generacije koja ne može da shvati kako je došlo do uništenja američkog sna. Debitantsko ostvarenje Juana Mekgregora je na redovnom bioskopskom repertoaru od 23. marta, a u glavnim ulogama pored samog Mekgregora, imaćemo priliku da pogledamo i Dakotu Fening i Dženifer Koneli.