SENZUALNI SVET H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE KOLEKCIJE ZA 2017. ČUVA NAŠU PLANETU

Foto: elle.dk

Lepota održivosti i senzualni svet osnovne su ideje H&M Conscious Exclusive kolekcije za 2017. godinu, a svaki komad napravljen je od održivih materijala, uključujući i bionic – poliester u potpunosti proizveden od reciklirane plastike iz otpada prikupljenog na obalama. Pored kompletne ženske H&M Conscious Exclusive prvi put ima i dečju liniju (haljinice od tila i meki blejzeri i pantalone sa šarmantnim uličnim stilom) koja će se od 20. aprila naći u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici.
– Za ovogodišnju H&M Conscious Exclusive kolekciju, mislili smo ne samo na izgled odeće, već i na to kako će se ona osećati i zvučati. To je kolekcija koja će ugoditi svim našim čulima, kao i želji da ostvarimo održivost u svemu što radimo – izjavila je Pernila Volfart, glavna dizajnerka i kreativna direktorka kompanije H&M.

Svaki komad iz ženske kolekcije Conscious Exclusive odiše svežinom proleća. Eterična jakna sa gracioznim faltama u potpunosti napravljena od BIONIC® materijala. Božuri i mimoze su odštampani na materijalu, dok je ručno nacrtana slika žene koja sanja izvezena na mekoj jakni. Kolekcija Conscious Exclusive savršeno ide uz raspoloženje koje donosi noć, naročito kada je u pitanju sjajna, kratka koktel haljina sa šljokicama napravljena od recikliranog poliestera. Pored toga, sako je redizajniran kao ležerna jakna od organske svile i unakrsno tkanog TENCEL® materijala, dok pantalone imaju vesele karnere na nogavicama.
– H&M Conscious Exclusive kolekcija prikazuje kako, i uz najbolji stil, možete da vodite računa o planeti i da pomognete njenoj zaštiti za budućnost. Kolekcija je veoma lepa, sa komadima odeće napravljene od održivih materijala koje ćete želeti da nosite u predstojećoj sezoni – rekla je Natalija Vodianova, zaštitno lice kampanje i osnivač Elbi – filantropske digitalne platforme koja povezuje korisnike sa globalnom mrežom humanitarnih fondacija.

Beogradska promocija H&M Conscious Exclusive kolekcije održana je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu a ovo su neki od detalja iz linije koju možete naći u H&M radnji u Knez Mihajlovoj ulici od 20. aprila.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: H&M press