Treći po redu „Kineski festival svetla“ održaće se i ove godine

Pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja i uz poštovanje svih epidemioloških mera i ove 2021. godine održaće se treći po redu Kineski festival svetla. Festival će se od 11. do 25. februara održati u Beogradu, na Sava Promenadi, i u Novom Sadu, u Limanskom parku. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17 časova. Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga.

Srećna Kineska nova godina!

Uz nestvarnu instalaciju kineskih lampiona i kod nas će zvanično biti proslavljena Kineska nova godina. Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, veoma popularan u Kini, koji radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje. Nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi!

Kreativna igra svetla

Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji, ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. Festival će biti prava prilika da sa porodicom i prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla – rekao je Slobodan Trkulja i najavio da će od 11. februara biti dostupni stikeri na Viberu, kako bi se  festivalska radost i na taj način delila.

Foto: Đorđe Tomić i Goran Srdanov

One thought on “Treći po redu „Kineski festival svetla“ održaće se i ove godine

Comments are closed.