LANAC ZA NAOČARE: JEDAN OD TRENDOVA SEZONE PROLEĆE/LETO 2020.

Kolekcija modne kuće Gucci za proleće/leto 2020. najavila je povratak jednog veoma praktičnog modnog dodatka u sezoni kada se češće putuje – lanca za sunčane naočare. Ovaj aksesoar, zgodan za “ne izgubiti” previše plaćene naočare, postaće, kako je to predvideo kreativni direktor ove kuće Alessandro Michele, obavezan dodatak u ženskim kutijama/fiokama za nakit i modne detalje. Michele je lancima dao novu dimenziju, XL formata, kako bi dominirali među svim ostalim modnim dodacima. Predvideo je da se čak i naočare za vid nose na ovakvim lancima, a kada se skinu sa lica i na lancu spuste niz grudi, “imitiraće” novi modni detalj – ogrlicu.
Kuća Fendi je takođe svojim modelima naočara dodala krupne lance, s tim da su oni formirani od nepravilnih alki u nijansi zlata, finije, sofisticiranije izrade, za nešto zreliju modnu publiku.
Ukoliko budžet ne dozvoljava kupovinu lanca upakovanog u vrećicu sa Gucci ili Fendi logom, nešto slično i mnoooogo pristupačnije pronašli smo u Stradivarius radnjama. Mat lanac za naočare, 999 din.

Lanac sa efektom smole, 999 din.

Lanac sa efektom smole, 999 din.Mat lanac za naočare, 999 din.

Mat lanac za naočare, 999 din.

 

Foto: Stradivarius