LANAC ZA NAOČARE: JEDAN OD TRENDOVA SEZONE PROLEĆE/LETO 2020.

Kolekcija modne kuće Gucci za proleće/leto 2020. najavila je povratak jednog veoma praktičnog modnog dodatka u sezoni kada se češće putuje – lanca za sunčane naočare. Ovaj aksesoar, zgodan za “ne izgubiti” previše plaćene naočare, postaće, kako je to predvideo kreativni direktor ove kuće Alessandro Michele, obavezan dodatak u ženskim kutijama/fiokama za nakit i modne detalje. Michele je lancima dao novu dimenziju, XL formata, kako bi dominirali među svim ostalim modnim dodacima. Predvideo je da se čak i naočare za vid nose na ovakvim lancima, a kada se skinu sa lica i na lancu spuste niz grudi, “imitiraće” novi modni detalj – ogrlicu.
Kuća Fendi je takođe svojim modelima naočara dodala krupne lance, s tim da su oni formirani od nepravilnih alki u nijansi zlata, finije, sofisticiranije izrade, za nešto zreliju modnu publiku.
Ukoliko budžet ne dozvoljava kupovinu lanca upakovanog u vrećicu sa Gucci ili Fendi logom, nešto slično i mnoooogo pristupačnije pronašli smo u Stradivarius radnjama. Mat lanac za naočare, 999 din.

Providan lanac, 999 din.

Providan lanac, 999 din.Mat lanac za naočare, 999 din.

Mat lanac za naočare, 999 din.

 

Foto: Stradivarius