“Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve”- izložba venčanica Žan Pol Gotjea

“Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve”- izložba venčanica Žan Pol Gotjea

Izložba Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje evropsku premijeru imaće u beogradskom Muzej savremene umetnosti. Otvaranje izložbe najavljeno je za subotu, 28. novembar 2020. godine i trajaće do 14. februara 2021. godine.

38 venčanica visoke mode

Izložba Žan Pol Gotjea Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste, koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi.
Kustosi Natai Bondil i Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu Modni svet Žan Pol Gotjea otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u Švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun Dizajn Plazi.
Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve” je
svetska premijera čak osam  Gotjeovih (Jean Paul Gaultier)venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

Poseta u malim i kontrolisanim grupama

Zbog bezbednosnih mera, posetioci će izložbu moći da pogledaju u malim i vrlo kontrolisanim grupama, budući da se karte prodaju po vremenskim slotovima, kao i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera. S obzirom na to da je otvaranje prvobitno bilo najvaljeno za 21. novembar, posetioci koji su već obezbedili karte za izložbu putem servisa Ticket.rs, kupljenje ulaznice moći će da zamene za bilo koji drugi termin tokom trajanja izložbe. Cena karte je 600 dinara.Izložba Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje evropsku premijeru imaće u beogradskom Muzej savremene umetnosti. Otvaranje izložbe najavljeno je za subotu, 28. novembar 2020. godine i trajaće do 14. februara 2021. godine. Zbog bezbednosnih mera, posetioci će izložbu moći da pogledaju u malim i vrlo kontrolisanim grupama, budući da se karte prodaju po vremenskim slotovima, kao i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera. S obzirom na to da je otvaranje prvobitno bilo najvaljeno za 21. novembar, posetioci koji su već obezbedili karte za izložbu putem servisa Ticket.rs, kupljenje ulaznice moći će da zamene za bilo koji drugi termin tokom trajanja izložbe. Izložba Žan Pol Gotjea Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste, koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi. Kustosi Natai Bondil i Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu Modni svet Žan Pol Gotjea otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u Švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun Dizajn Plazi. Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve” je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

Foto: Instagram @msub_mocab