L’OCCITANE TERRE DE LUMIERE: MIRIS PROVANSALSKE SVETLOSTI

Kako se dan bliži kraju i nebo “zapali” na provansalskom nebu pojave se sve nijanse zaltne boje – zapanjujući spektakl nazvan zlatni sat. Ovo posebno doba dana u Provansi inspirisalo je tri žene da kreiraju novi L’Occitane parfem Terre de Lumiere (u prevodu “Zemlja svetlosti”). Kada u sumrak sunce počne da zalazi i nebo preplave sve nijanse zlatne i ljubičaste svetlosti vazduh se tada nad Provansom ispuni najintenzivnijim mirisima jedne od najlepših i najmirisnijih regija Evrope. Baš ovaj trenutak pretvoren je u glavni sastojak Terre de Lumiere parfema – mirisa koji je apsolutno drugačiji od svih u L’Occcitane liniji. Smatra se prvim gurmanskim, aromatičnim mirisom, ujedno je i svež i topao i pravo je oličenje kontrasta između svežine nastale od raznih aroma i meke topline čarobnog zlatnog sata.

U mirisnu kompoziciju uvode vas prvo “jestive” note kao što su med i badem, i to su note koje će najpre privući ljubitelje raskošnih, toplih i slatkih mirisa. Dezert za čula priuštiće vam mirisna nota meda lavande koja se stapa sa slatkim medom i bademom, uz sofisticiran dodatak belog mošusa. U top notama su bergamot, seme ambre i ružičasti biber, u srcu formule je med lavande, a gornjim notama dominiraju cvet akacije, tonka, gorka esencija badema i beli mošus.Terre de Lumiere parfem svojim svetlucavim, visokim notama asocira na prve senzacije koje doživite dok šetate Provansom. Njegova toplina jednaka je laganom povetarcu i umirujućoj moći koju sunčeva svetlost ostavlja na kožu. I kao što reče Calice Becker, jedna od tri kreatorki parfema (Shyamala Maisondieu i Nadege Le Garlantezec) – Terre de Lumiere je spoj svežih nota koje su tipične za muške parfeme i mekoće koja karakteriše ženske mirise. Predstavlja mirisnu inovaciju i ujedno je prvi gurmansko-aromatični L’Occitane parfem kome nećete moći da odolite. Uverili smo se, zaista je poseban!
Pored parfema u Terre de Lumiere ( 50ml, 8.100 din) kolekciji možete naći i losion za telo (1.050 i 2.870 din), gel za tuširanje (1.810 din) , kremu za ruke i telo (1.000 din) i sapun (680 din) u L’Occitane radnjama u  ŠC Ušće i Delta City u Beogradu. A kako je bilo na promociji ovog L’Occitane noviteta u beogradskom restoranu Ambar pogledajte u video prilogu.

Foto: press