MANDARINA CAKE SHOP: MESTO GDE STANUJU NAJLEPŠE BEOGRADSKE POSLASTICE

_MDJ7343

Za sve koji veruju da sreću čine sitna zadovoljstva Mandarina Cake Shop je pravo mesto koje će vam ulepšati i zasladiti dan. Mandarina Cake Shop je porodični biznis u kome su udružena znanja i iskustva porodice Radović i Braće Burazera – Nikole i Nenada Radojčića, grafičkih dizajnera iz Beograda. Najmlađa zvezda na beogradskoj gastronomskoj sceni, ušuškana je u jednom od najlepših krajeva grada, u Gračaničkoj ulici broj 16, Mandarina je osmišljena da biste udovoljili svojoj strasti, uživajući u slasnim zalogajima i čudesnim poslasticama kojima je teško odupreti se.

Najfinije poslastice punog ukusa napravljene su s pažnjom i ljubavlju, od brižljivo odabranih, kvalitetnih, sastojaka koji se nabavljaju lokalno, od proizvođača koje vlasnici poznaju i kojima veruju. Sastojci koji ne mogu da se nađu kod nas, nabavljaju se od provernih dobavljača iz inostranstva. Svaki, pa i najmanji detalj, u Mandarini se pravi ručno. Ništa što može da se napravi se ne kupuje – u Mandarini sami razvijaju kore za listnato testo, mute filove, prave kremove…

_MDJ7349
Mandarina poslastice možete videti kao glavnu poslasticu i dekoraciju na brojnim gradskim dešavanjima kao što je bila Kerastase promocija u Francuskoj Ambasadi

Njihove poslastice inspirisane su godišnjim dobima. U proleće, torte i kolači prave se od malina, jagoda, kupina… Sa prvim danima leta, stižu voćni kolači i torte, a glavna zvezda među njima je kolač od bresaka i šampanjca. Jesen donosi punije ukuse kestena, badema, lešnika, Baileysa. Kada na polici svoje mesto zauzme torta sa višnjama i crnom čokoladom, zima je već počela. Ponuda se smenjuje zajedno sa godišnjim dobima, taman dovoljno da se uželimo određenog ukusa.
Kreativno osmišljene, ukusne, Mandarina poslastice ponekad spajaju nespojivo, ali nepogrešivo donose zadovoljstvo. Neobični sastojci u poznatom spoju otvaraju čitav univerzum ukusnih mogućnosti. Za vrhunsku poslasticu potrebno je mnogo strpljenja i veštine. U Madnarini strpljenja ima na pretek, a veština stiže preko znanja i iskustva našeg glavnog pastry chiefa Krsto Radovića. U porodici Radović, ljubav prema pecivima i poslasticama se nasleđuje. Ako se u detinjstvu svakog jutra budite uz mirise lisnatog peciva, svežeg hleba, cimeta i jabuke, ako su vam seckanje, mešanje, premazivanje, dekorisanje nezaobilazni deo odrastanja, ako se, pomažući roditeljima, izveštite u pravljenju poslastica, teško da ćete imati dileme oko odabira životnog poziva.

Krsto Radović je britanski državljanin, rođen u Beogradu. U Americi je 2000. završio srednju školu, a potom se seli u Veliku Britaniju i London, gde je doktorirao kulinarsku umetnost na University of West London, specijalizirajući čokoladu, slatka peciva, kolače i torte. Studirajući u Londonu Krsto Radović je od Meksikanaca učio o filozofiji ljutog, od Tajlanđana koje sve vrste ananasa postoje i za šta se koja koristi, od Kineza bezbroj načina na koje bambus može da se upotrebi. Zauzvrat, on ih je učio kako se prave burek, baklave, štrude… Razmenjujući znanja, nadopunjavali su se, učili, zajedno napredovali. Usavršavanje našeg pastry chefa proteklo je u znaku pet zvezdica. Od Hyatt Regencya u Beogradu i Al Tovar hotela u Grand Kanjonu u Americi, preko londonskih institucija sa pet zvezdica, kao što su Claridge’s, Nadell’s Patisserie, Savoy, Mayfair, Landmark Hotel Mayfair, Kai Mayfair, sve do Square Nine hotela u Beogradu. Među onima koji su redovno uživali u poslasticama Krsto Radovića su Madona, Dženifer Lopez, Tom Kruz, Naomi Kembel, princ od Monaka, Red Hot Chilli Pepersi…

10Krsto pokreće strast, a samo najbolji sastojci su dovoljno dobri za njega. Prati najnovija dešavanja, otvoren je za nova znanja, drži u malom prstu umetnost pravljenja kolača i torti. Ume da sasluša svoje mušterije, ali obavezno svakoj poslastici da svoj potpis. Voli da istražuje i kombinuje ukuse, otkriva nove. Svaku poslasticu prouči svim čulima, obavezno proba svaki sastojak i pažljivo ga provuče kroz prste, posebnu pažnju posvećuje mirisima i teksturi, jer veruje da su čula ključna za kreiranje vrhusnih slatkiša, te da se vremenom, na taj način, izgrađuje blizak odnos sa hranom.

13

Za dizajn enterijera zaslužni su Ivan Vukić, Mladen Vračević i Braća Burazeri. Nikola se pobrinuo za dizajn kutija, logotipa, i odabir pravca i smernica za dizajn prostora i boja. “Dechkotzar za Beograd” postere koji se nalaze u prostoru radili su Nenad Radojčić i Igor Crnatović. Radno vreme Mandarina Cake Shopa je od ponedeljaka do subote od 10 do 22h, i nedeljom od 14 do 22h.

Foto: press