MOĆ PRIRODNIH ESENCIJA ČESTO JE JAČA I DELOTVORNIJA I OD NAJBOLJEG LEKA

20150614_142612

Nemački brend prirodne kozmetike Alkmene ima veoma praktičnu ideju vodilju: od prirode ne očekujte luksuz ako zaista ne osetite njenu snagu i dejstvo. Zato su njihovi proizvodi za negu, istina retki na našem tržištu, nešto čije ćete dejstvo osetiti više kao lek, kao vrstu pomoći za svoj duh i svoje telo. Za vas smo pronašli liniju Alkmene kupki u veoma, neobičnoj, retro ambalaži – staklenim braon bocama (500 ml) koje su pre nekoliko decenija otmeno krasile police apoteka ili zdravstvenih ordinacija. Osim ovog starinskog šarma staklenih flašica, priznajemo, privukla nas je i cena. U redovnoj prodaji staju 440 dinara, ali dve koje vam predstavljamo, trenutno su na sniženju i za njih vam je potrebno 269 dinara. Ako ste od onih koji umeju da se posvete sebi, koji vole da zarone u toplu kupku u kućnoj atmosferi i prepuste se lekovitoj snazi prirode – ovu ponudu ne smete da propustite! Alkmene kupke, naravno, možete da koristite i prilikom tuširanja. U tom slučaju dobro ih utrljajte u kožu, napravite sapunicu i pokušajte da odradite “poslove” koji vremenski malo duže traju, kao što je pranje kose ili zuba. Naravno, efekat ne može da bude isti kao kada se potopite u toplu vodu, ali će vam svakako prijati relaksirajuće biljne arome koje će vas opustiti pred počinak ili popodnevni odmor.

20150614_142136Alkmene Entspannungs Bad kupka za opuštanje od lavande i valerijane formulisana je za posebne potrebe duše i tela – opušta celo telo, smiruje vas, otklanja stres i nervozu. Preporuka proizvođača je da kupku koristite na sledeći način: u kadu napunjenu vodom temperature od 35 do 39 stepeni sipajte oko 50ml kupke. Da biste se opustili i osetili blagodeti ovog lekovitog melema za telo, u vodi ostanite do 20 minuta.

20150614_135019Alkmene Muskel-Vital-Bad biljna kupka od nane i divljeg kestena, uz pomoć svojih esencijalnih ulja, odlična je za opuštanje mišića ekstremiteta posle fizičkog napora, a lavanda će učiniti svoje i pomoći vam da brzo pronađete narušeni mir. Dovoljno je da osetite taj savršen i intenzivan miris poljskog, lekovitog bilja i odmah će vam biti lakše.

Alkmene kupke u Beogradu možete naći u objektima M drogerie, na sledećim adresama:
Terazije BB, podzemni pešački prolaz (bliži Knez Mihajlovoj ulici)
Nemanjina 42
Brankova 9
TC Banjica, Paunova 24

Foto: Višnja Ivanić