MODNA DIZAJNERKA MARINA MIĆANOVIĆ ODRŽALA REVIJU ZA OBNOVU SRPSKE CRKVE U NJUJORKU

Nakon zapaženih revija na Njujorškim nedeljama mode dizajnerka Marina Mićanović prihvatila je poziv da učestvuje na humanitarnoj reviji za obnovu crkve Sveti Sava u Njujorku koja je izgorela u požaru prošle godine. Ovo prelepo zdanje bilo je jedno od prepoznatljivih obeležja grada pa su se oko njegove obnove okupili, ne samo predstavnici srpske zajednice, nego i drugi stanovnici Njujorka.
Revija je održana u ekskluzivnom prostoru Domenico Vacca na Menhetnu, a po njenom završetku pokrenuta je aukcija. Marina je za potrebe aukcije poklonila komade iz svoje kolekcije koji su ponuđeni na prodaju, a prikupljena sredstva su donirana Crkvi Sveti Sava.
– Srećna sam što sam mogla da dam svoj doprinos ovoj akciji. Divno je organizovati reviju na nekoj vrhunskoj modnoj manifestaciji poput onih koje sam imala na New York Fashion Week, ali učešće na ovakvom događaju mi zaista ispunjava srce. Organizatori mi kažu da su zadovoljni efektima i da će nastaviti sa prikupljanjem sredstava. Vratila sam se prepuna utisaka. Inače, Njujork je grad u koji planiram da se definitivno preselim krajem godine i tamo se uvek osećam kao da sam stigla kući – izjavila je Marina Mićanović. Ovaj događaj podržale su i brojne kompanije kao što su: Estee Lauder, Calvin Klein, Bloomingdales…

U novoj kolekciji Marine Mićanović dominiraju bela, crna i roze boja. Materijali su prirodni, a najviše je zastupljena svila. Modele odlikuju elegancija i pročišćene forme, ležernost, lepršavost i mekoća. Prisutni su geometrijski detalji karakteristični za Marinu Mićanović, kao i kombinacija nežnih i mekanih materijala sa kožnim aplikacijama.

​Fotografije: Rob Kim / gettyimages​