NOVOSTI NA VIBER MREŽI: NAPRAVITE SAMI SVOJ GIF I BUMERANG

Rakuten Viber, jedna od najvećih aplikacija na svetu za razmenu poruka i laku komunikaciju, lansirala je GIF kreator uz pomoć kojeg će oko milijardu korisnika sada sami moći da naprave zanimljive gif-ove i pošalju ih svojim prijateljima. Nova Viber opcija je još jedan dodatak nedavno lansiranim novinama kao što su grupni video pozivi, grupni četovi za do 250 ljudi, kao i grupni pozivi za 20 sagovornika. Novi GIF kreator lansiran je prvo za iOS, dok će na Android uređaje stići narednih nedelja.
Personalizovani gif-ovi, uz već postojeću opciju kreiranja sopstvenih stikera, učiniće razmenu poruka lakšom, ekspresivnijom i preciznijom nego ikada, a korisnici Vibera mogu da naprave GIF tako što će u bilo kom četu kliknuti na kameru, potom odabrati GIF opciju i snimiti kratak video, ili odabrati već postojeći snimak iz galerije i pretvoriti ga u GIF u obliku bumeranga, ubrzanog snimka, ili ga pustiti unazad.
Da bi od videa napravili GIF, korisnici treba da:
– Iseku video i odaberu deo koji žele da pretvore u GIF.
– Odaberu u koji tip GIF-a žele da ga pretvorite – od bumeranga do beskonačnog ponavljanja, puštanja unazad, usporenog snimka ili ubrzanog 2 ili 4 puta
– Stilizuju GIF tekstom, pomoću raznih fontova i boja, kao i crtežima ili stikerima.
– Naša primarna misija u Viberu je da korisnicima pružimo svaku mogućnost za sigurno i kreativno izražavanje prilikom brze razmene poruka, pogotovo u ovim izazovnim vremenima. Kako u Viberu volimo da kažemo, ako se emoji koristi kao zamena za reč, GIF-ovi i stikeri mogu da zamene cele rečenice – pogotovo sada, s novim GIF kreatorom, komunikacija će biti preciznija i još zabavnija – istakao je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.

Foto: press