Penhaligon’s parfemi ponovo su na policama Metropoliten parfimerije

Penhaligon’s parfemi čuvenog britanskog brenda ponovo su deo ponude beogradske Metropoliten parfimerije i sada se vraćaju sa novim bestselerima i jedinstvenim parfemskim kreacijama. Danas, pored legendi i bestselera brenda kao što su elegantni „Sartorial”, miljenik moderne publike „Halfeti”, ili „Blenheim Bouquet” koji je najprodavaniji miris već 150 godina, ljubitelji parfema upoznaće se i sa “razuzdanim” predstavnicima plemstva iz kolekcije PORTRETI. Britanski brend sa tradicijom dužom od 150 godina čuva i dalje duh inovativnosti, kvaliteta, pa i tipično ostvrskog humora i ironije, posebno prisutne u kolekciji „Portraits” kontroverznog aristokratskog mirisnog društva u kom su pouzdani „Lord George”, misteriozni „Mr Thompson” i ne tako naivna „Duchess Rose”…

penhaligon's parfemi

Penhaligon’s parfemi za britansko plemstvo

Pengalihon’s mirsna avantura počela sa Vilijemom Penhaligonom, preduzimljivim i duhovitim berberinom sa Pikadilija, koji je nadahnut intenzivnim mirisima obližnjeg turskog kupatila iz 1872. kreirao svoj prvi parfem – „Hammam Bouquet”, neuobičajno raskošnu orijentalnu parfemsku tvorevinu. Inspiracije je nalazio u britanskoj kulturi, ili magičnim momentima koji su ga impresionirali, a taj duh brend čuva i danas.
Penhaligon’s je ubrzo postao zvanični parfimer i brica dvora kraljice Viktorije, a britansko plemstvo je poludelo za njegovim parfemima. Kraljevska ovlašćenja, koja se dodeljuju osobama koje blisko sarađuju sa dvorom, sačuvao je tokom razvoja brenda. Poslednji „kraljevski” parfem brend kreirao je u saradnji sa Princom od Velsa (danas Kralj Čarsl III) – „Highgrowe Bouquet” inspirisan njegovom privatnom rezidencijom „Highgrowe Palace”.

Trendovi dolaze i prolaze ali Penhaligon’s tradicija nastavlja da traje i živi

Penhaligon’s parfemi osmišljavaju se i proizvode u Engleskoj od najfinijih sastojaka, a kreiraju ih vrhunski svetski parfimeri. Današnji jednostavan i elegantan izgled bočice sa mašnom oko raspršivača, oslanja se na originalni dizajn koji je ustanovio osnivač brenda. Parfemi nose tipično britanski duh, prožet humorom i ironijom. Trendovi dolaze i prolaze ali Penhaligon’s tradicija nastavlja da traje i živi. Sve bestselere i novitete, kao i cene možete potražiti u Metropoliten parfimeriji.

penhaligons solaris parfem

penhaligons halfeti parfem

penhaligons PORTRETI kolekcija parfema

Foto: press