PEPSI VINTAGE: ZA 80 GODINA NA SCENI MENJALA SE SAMO ETIKETA

Od 1940. godine, kada je generaciji suočenoj sa velikim nedaćama Pepsi postao dobrodošlo osveženje i mali beg od stvarnosti, pa sve do danas – menjala se samo etiketa ovog osvežavajućeg pića, ali je ukus ostao isti.

Decenijama unazad Pepsi se izdvaja zanimljivim kampanjama i dobrim dizajnom, a i brojne svetske zvezde bile su zaštitna lica ovog brenda. Pedesetih godina XX veka, na primer, novi zvuk stupio je na scenu, a doneli su ga Čak Beri, Badi Holi i Elvis Prisli, za koga je bilo opšte poznato da obožava Pepsi.

Ove, 2020. godine, Pepsi pravi pravu retrospektivu svojih najpopularnijih izdanja uz slogan “Sjajan ukus za sve generacije”. Kako je Pepsi izgledao 1940, 1950, 1980 i 2000, imaćemo prilike da vidimo, ali i da užvamo u svim retro izdanjima ove sezone, baš kao što ćemo videti kako je jedan veliki brend kao što je Pepsi, razvijao svoj vizuelni identitet u poslednjih 80 godina – iz prve ruke, zahvaljujući ovoj zaista lepoj kampanji. U skladu sa globalnom kampanjom, koju prati i podrška lokalnih influensera,
napravljen je modni editorijal, insprisan upravo različitm trendovima, u želji da se dočara duh vremena u kojima je određeni dizajn bio aktuelan.
Zvezde domaćeg modnog editorijala su: Minja Cvetković, Marija Jevtić, Marko Nastić iViktor Savić.

Foto: Wannabe Media Studio