POSLE OBJAVLJENIH MEMOARA MICHELLE OBAMA U DOKUMENTARCU NA NETFLIXU OTKRIVA NAJSKRIVENIJE DETALJE ŽIVOTA

Nakon knjige memoara Becoming objavljene u novembru 2018. bivša prva dama SAD Michelle Obama biće glavna zvezda dokumentarnog filma koji će se prikazivati na Netflix platformi, a koji prati bivšu prvu damu na turneji tokom promocije knjige.
– Ovo sam ja, prvi put bez filtera – objasnila je Michelle Obama predstavljajući dokumentarni film snimljen tokom turneje u 34 grada. Dokumentarac ustvari nastavlja putovanje na koje je bivša prva dama krenula nakon objavljivanja svoje autobiografije čiji je uspeh bio toliko velik da je njen suprug, biši predsenik SAD Barack Obama odlučio da odustane od pisanja svoje priče jer misli da nikada neće moći da se uskladi sa suprugom.– Meseci koje sam provela putujući, sastajući se i uspostavljajući kontakt s ljudima u gradovima širom sveta pokazali su da je ono što delimo duboko i stvarno – napisala je Michelle u izjavi i dodala da turneja dobija još važnije značenje sada, posle širenje pandemije Covid-19.
– Cenim osećaj povezanosti sada više nego ikad, dok se zajedno borimo da se odupremo ovoj pandemiji, dok se brinemo za svoje voljene – izjavila je bivša prva dama.
Pored bivšeg predsednika Barack Obame u dokumentarcu se pojavljuje i njegova majka a nalaze i njegova majka Marian Robinson, brat Craig Robinson i naravno ćerke Malia i Sasha. Upravo kroz njih može se kompletirati lik majke i supruge Michelle Obama.
– Nisam odgajala dve devojke koje ne znaju kako da nameste krevet – kaže ona u dokumentarcu koji pokazuje kako je bivša prva dama učila svoje devojke da se pobrinu za sebe i nauče da se suoči sa životom, čak i u najtežim trenucima, izvan Bele kuće. U filmu Michelle takođe govori o tome koliko je duboko njen život preokrenut nakon što je Barack Obama izabran za predsednika.
– Morala sam da izmislim novi put – često je ponavljala.
Ukratko, on bez filtera i bez obmane, u filmu, kao i u knjizi govori o najtajnijem i najskrivenijem delu svog života. Na primer, o terapiji parova kojoj se podvrgla zajedno sa Barackom kako bi spasila zloupotrebljeni brak. Drugi vrlo delikatan odlomak odnosi se na spontani pobačaj i upotrebu in vitro oplodnje za začeće kćeri Saše i Malije. A onda, naravno, Michelle, koja je pravnica, govori o svojoj karijeri i svom prvom susretu s Barackinom u advokatskoj kancelariji u Čikagu, gde je on bio stažista, a ona njegov učitelj.

Foto: elle.com, Getty Images