PREDSTAVLJEN AROMAKOZMETIČKI STANDRAD ZA KOZMETIKU SA POSEBNOM NAMENOM

1 ATea aromakozmetika

Prvi aromakozmetički standard u Srbiji i svetu koji aromakozmetiku izdvaja kao posebnu kategoriju u industriji proizvoda za negu lica i tela, predstavljen je na svečanoj prezentaciji Aroma Tea kuće. Aromatea žig označavaće da su proizvodi prema ovom standardu izrađeni po strogim pravilima kontrole, od isključivo prirodnih sirovina i sastojaka, a ključne su eterična ulja, hladno ceđena ulja i hidrolati. Prva aromakozmetička linija koja će se naći u maloprodaji na našem tržištu, a samim tim i u svetu, a koja će nositi ovaj žig, biće linija Dragana Vurdelje, našeg uglednog beauty eksperta. Kako je najavljeno linija će se prodavati pod imenom DV Cosmetics i svoju premijeru imaće na jesen ove godine.13227404_1321890314492213_4250521225042227496_o

Aroma Tea aromakozmetički standard kvaliteta ima stroge kriterijume i jasno definiše aromakozmetičke i aromaterapeutske proizvode kao kozmetiku sa posebnom namenom. Saradnici kuće Aroma Tea predstavili su na promociji ATea liniju aromakozmetike i holističke tretmane lica i ruku. Eterična ulja, hladno ceđena ulja i hidrolati, kao osnovne komponente, čine aromakozmetiku prepoznatljivu, ne samo kao mirisnu komponentu, već se akcenat stavlja na hranljivost i delotvornost pomenutih komponenti, a ne samo osećaj na koži i glatkoću kože.Lejla Ljubenković  AromaTea i Dragan Vurdelja, ugledni beauty ekspert

– Da bi jedan kozmetički proizvod dobio Aromatea žig kvaliteta, potrebno je da primeni niz kontrolisanih postupaka koji su u skladu sa propisima standarda, kako bi sastojak,  proizvod ili usluga bili dostupni potrošaču. Standard jasno definiše poreklo i kontrolu proizvodnog procesa  prirodnih sastojaka. Korisnici ovog standarda mogu biti proizvođači, vlasnici brenda, distributeri, veleprodaje, maloprodaje i davaoci usluga – izjavila je Lejla Ljubenković, autor žiga Aromatea.

DV Cosmestics linija će prva u svetu biti izrađena prema aromakozmetičkom standarduKao nastavak svoje karijere duge 20 godina, Dragan Vurdelja, naš ugledni beauty ekspert,  ovom prilikom najavio je da će njegova prva kozmetička linija DV Cosmetics, ujedno biti i prva linija ikada izrađena prema ovom standardu.

– Zahvaljujući ogromnoj ekspertizi i bogatoj internacionalnoj karijeri make up artista, moja interesovanja su oduvek išla ka pokretanju kozmetičke linije koja će ponuditi negu lica i tela na potpuno prirodan način bez kompromisa. Eterična ulja kao osnovni sastojak aromakozmetičkih proizvoda su ne samo višestruko korisna za negu lepote, već imaju i blagotvorno dejstvo kako na fizičkom, tako i emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou. Izuzetno mi je zadovoljstvo što će baš moja linija prva pojaviti u maloprodaju u Srbiji i svetu sa žigom aromakozmetičkog standarda – rekao je Vurdelja. DV Cosmetics aromakozmetička linija će biti predstavljena u septembru ove godine, a činiće je pet uniseks proizvoda za negu lica kao i jedan namenjen samo muškarcima.

Foto: press