PRVA HOME I KOLEKCIJA NAMEŠTAJA MODNOG KREATORA ELIE SAABA

Libanski modni dizajner Elie Saab kreirao je prvu kolekciju nameštaja koju će predstaviti na čuvenskom Salone del Mobile u Milanu ove godine. Elie Saab potpisao je partnerski ugovor sa švajcarskom Corporate Brand Maison kompanijom za home dizajn i tako svojoj modnoj liniji, kao i kolekciji visoke mode i parfemskoj liniji, dodao i liniju nameštaja. Kako se navodi u ugovoru, Elie Saab će svojim nameštajem pre svega opremati ugostiteljske objekte, a očekuje se da će svake godine iza Elie Saab radionice izaći nova linija nameštaja. Opsežni asortiman koji će dizajnirati Saab obuhvataće nameštaj za dnevnu sobu, trpezariju i spavaće sobe, kao i rasvetu. Prva kolekcija kuće Elie Saab biće predstavljena na milanskom sajmu nameštaja u aprilu 2020. a među komadima nameštaja koji će biti predstavljeni su sivi kauč sa ugrađenim policama ispod metalnih zlatnih naslona za ruke, sto i stolice, izrađeni u svetlim bojama, u skladu sa estetikom brenda.
– Razvojem raznolikih kategorija proizvoda koji pružaju jedinstveno iskustvo u okviru filozofije ovog brenda, tokom godina Elie Saab razvio se u lifestyle brend – istakao je Saab u izjavi za javnost.
– Stvaranje home kolekcije bio je prirodan sledeći korak za naš lifestyle brend, a mi smo izabrali Corporate Brand Maison kompaniju kao partnera koji je savršeno usmeren ka podržavanju naših ambicija u razvoju i kreiranju bezvremenskih kolekcija nameštaja sa potpisom i projektima enterijera koji sadrže DNK našeg brenda i dotiče se svakog aspekt življenja – naveo je Elie Saab.
Krem i breskvasti tonovi i više nijansi bledosive boje, koji podsjećaju na boje ikoničnih kolekcija ove modne kuće, dominantne su u paleti boja korišćenoj za izradu nameštaja. Uz dizajnerove omiljene boje, verovatno će biti i sjajnih metalik i teksturiranih bronzanih boja koje podsećaju na njegove zadivljujuće modne haljine.
Prva linija nameštaja sa potpisom svog brenda nije Saabov prvi korak u dizajnu enterijera. Prošlog proleća ukrasio je enterijere Emaar Beachfront Tower u Dubaiju, radeći sa arhitektom Carlom Colomboom kako stvorio total look koji obuhvata komade za život, trpezu, spavaću sobu i osvetljenje.

Foto: Elie Saab