REVIJA DIZAJNERKE MARINE MIĆANOVIĆ 13. SEPTEMBRA NA NJUJORŠKOJ NEDELJI MODE

DSC06664WEB

Da Njujork zaista voli modnu dizajnerku Marinu Mićanović dokaz su dve činjenice – Marina će svoju kolekciju 13. septembra predstaviti na Njujorškoj nedelji mode i pored toga, dobila je i neverovatno atraktivnu ponudu da bude kostimograf predstave na Brodveju! Njen uspeh treba tretirati kao veliki uspeh srpske modne scene, jer uprkos nepovoljnoj klimi za autorsku modu kod nas, neki dizajneri ipak svojim talentom i sposobnošću pronalaze način da dopru do centara modnih dešavanja kakav je Njujork. DSC06650WEB

DSC06667WEB

– Ponuda za Brodvej mi je još u domenu neverice. Presrećna sam zbog toga! Ne mogu da vam otkrivam sve detalje jer su pregovori još u toku i nadam se da će biti finalizovani odmah posle moje revije. Reč je o predstavi inspirisanoj tangom, što je fantastično jer tango igram godinama. Dizajniranje i tango su moje dve velike strasti, a sada ću ih i povezati kroz ovaj projekat. Revija u Njujorku i ova ponuda sa Brodveja su velike stvari, predivne stvari, ono za šta sam se borila i za šta sam radila… Jasno je da ovo je ovo prelomni trenutak u mojoj karijeri, ali i u životu – iskrena je modna dizajnerka.
Inače, Marini je ovo drugi put da svoj rad predstavlja u Njujorku. U februaru ove godine učestvovala je na nedelji mode u okviru grupne revije sa još dvojicom kolega iz Srbije, a sada se predstavlja potpuno samostalno u okviru AMCONYC platforme, i to u udarnom večernjem terminu od 20 sati. DSC06695WEBMarinin autentični modni pečat koji ostavlja na svojim kreacijama još od prve kolekcije, prisutan je i sada. Modele odlikuju avangardni krojevi sa mnogo ručnog rada. Isprepletanim trakama, kolekcija dobija na punoći i inovaciji. Lepršavi materijali u intenzivnim bojama, u kombinaciji sa kožnim detaljima prilagođeni su novom vremenu.
– Ova kolekcija je moj vid komunikacije sa ženama koje su otvorene da nose nešto drugačije i unikatno. To su dame koje vole da eksperimentišu, modno su osvešćene i prvenstveno svesne sebe – objašnjava Marina koja je inspiraciju kolekcije postavila u 70. godine i to oslikala kroz slobodu pokreta i simboliku boja.

Bravo Marina i srećno!

Foto: press