IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MIŠE OBRADOVIĆA: SUPTILNA VEŠTINA HVATANJA TRENUTKA

Miša Obradović izložba

Autorska izložba Senke Miše Obradovića, jednog od naših vodećih modnih fotografa, biće postavljena od 27. juna do 9. jula 2015, u novom prostoru O3one Art Space, u Uzun Mirkovoj 10.
Izložba „Senke“ nastala je kao pokušaj umetnika, da nakon godina bavljenja fotografijom, ponovo sam sebi definiše srž ove umetnosti. U eksperimentalnoj potrazi za suštinom fotografije, umetnik inspiraciju i odgovore traži u igri svetlosti i senke, u pokretu i suptilnoj veštini „hvatanja trenutka“.

_MG_8253

Miša Obradović je rođen 1973. u Beogradu. Fotografijom počinje da se bavi početkom devedesetih, tokom studija na Pravnom fakultetu u Beogradu, iubrzo postaje jedan od vodećih modnih fotografa čiji su se radovi našli na naslovnim stranama magazina Duga, Praktična zena, Nada, Intervju, Bazar… U prestižnu školu ICART Photo u Parizu 1996. odlazi na usavršavanje i počinje da radi sa brojnim svetskim fotografima. Sredinom 2004. vraća se u Beograd, počinje da radi sa domaćim magazinima: Cosmopolitan, Elle, Mens Helth, Grazia…i sarađuje sa marketinškim agencijama na kampanjama vodećih kompanija sa naših prostora. Dobitnik je Pantene beauty award 2006 za najboljeg modnog fotografa i nagrade za najboljeg fotografa 2014. godine na Serbian Fashion Week.
Foto: Press