STIŽE NASTAVAK KULTNOG FILMA IZ 1995: “DŽUMANDŽI: DOBRO DOŠLI U DŽUNGLU”

Džumandži: Dobro došli u džunglu je nezavisni nastavak kultnog hita iz 1995. godine u kome je glavnu ulogu tumačio Robin Vilijams. Glavne uloge, u ovoj novoj i neverovatnoj avanturi, ovoga puta tumače Dvejn Džonson, Džek Blek, Kevin Hart i Karen Džilijan. Ovo je priča o četvoro srednjoškolaca koji sasvim slučajno otkrivaju staru video igru za koju nikada ranije nisu čuli. U želji da saznaju o čemu se radi, pokreću konzolu i bivaju uvučeni u zabavan, ali i opasan svet Džumandži avanture, ispunjen egzotičnom džunglom, teškim preprekama i odlukama, zabavnim negativcima, sjajnim vratolomijama i duhovitim opaskama. Međutim, da bi se vratili u stvarni svet moraće da nauče kako da sarađuju međusobno, ne samo da bi pobedili igru već i sebe i svoje strahove. Jer ako ne uspeju, ostaće zarobljeni unutar Džumandžija… zauvek.

Spensera, Betani, Entonija i Martu, četvoro srednjoškolaca koji pronalaze davno zaboravljenu video igru, tumače mladi glumci Aleks Vulf, Medison Ajsmen, Serdarijus Blejn i Morgan Tarner. Međutim, njihove heroje unutar Džumandžija tumače daleko poznatija imena: Dvejn Džonson zvani Rok je bioskopskoj publici najpoznatiji po ulozi Luka Hobsa, tajnog agenta u poslednja tri nastavka „Paklenih ulica“. Pored toga što je internacionalni akcioni heroj, Rok je poznat i kao veoma uspešan komičar, koji je svoj talenat pokazao u filmovima „Rezervni igrači“ (2010) sa Semjuelom L. Džeksonom, „Znojem do love“ (2013) sa Mark Valbergom i „Obaveštajci“ (2016) gde mu je partner bio Kevin Hart. Takođe je pozajmio svoj glas i otpevao nekoliko songova u Diznijevoj animiranoj avanturi „Vajana“ (2016).

(l to r) Kevin Hart (Franklin “Moose” Finbar), Dwayne Johnson (Dr. Smolder Bravestone), Karen Gillan (Ruby Roundhouse) and Jack Black (Professor Shelly Oberon)

Džek Blek je verovatno najpoznatiji kao glas šeprtljastog kung-fu pande Poa u animiranom serijalu „Kung-fu panda“ i kao predvodnik duhovitog muzičkog rok dua Tenejšs D. Imao je zapažene uloge u filmovima „High Fidelity“ (2000), istoimenoj ekranizaciji romana Nika Hornbija, kao i u Piter Džeksonovom rimejku „King Konga“ (2005), kao i duhovitoj fantaziji Mišela Gonrija „Budite ljubazni i premotajte“ iz 2008. godine. Iste godine, Blek je tumačio ulogu glumca koji tumači prekaljenog ratnog veterana u urnebesnoj komediji Bena Stilera „Tropska oluja“. Potom se povlači iz filma i igra sporedne likove u nizu TV serija ali i pozajmljuje svoj glas u animiranim filmovima i serijalima. „Džumandži: Povratak u džunglu“ je Blekov povratak na veliko platno.
Kevin Hart je svoju karijeru započeo kao stendap komičar da bi ubrzo počeo da dobija uloge u filmovima. Jedna od prvih uloga mu je bila u 3. i 4. delu čuvene „Mrak film“ franšize. Domaćoj publici je poznat po naslovima „Vožnja“ (2014) gde mu je partner bio Ajs Kjub, „Čeličenje“ (2015) sa Vil Ferelom i „Gospodar venčanja“ (2015). U 2016. godini Hart je svoj veoma prepoznatljivi glas pozajmio animiranom zecu, vođi pokreta za slobodu ljubimaca, u super-uspešnom animiranom filmu „Tajni život kućnih ljubimaca“.
Karen Džilijan je svoju glumačku karijeru započela u kultnom britanskom serijalu „Doktor Hu“ da bi ubrzo prešla u Holivud i dobila priliku da pokaže šta ume u hororu Majka Flenegana „Ogledalo smrti“ iz 2013. godine. Svega godinu dana kasnije dobija ulogu jednog od glavnih negativaca u mega-uspešnoj ekranizaciji Marvelovog stripa „Čuvari galaksije“ sa Krisom Pratom i Zoe Saldanom. Slede uloge u filmovima „Opklada veka“ sa Kristijanom Bejlom, Rajanom Goslingom i Bredom Pitom, potom drama „Krug“ gde je glumila pored Toma Henksa i Eve Votson i vestern „U dolini nasilja“ sa Džon Travoltom i Itanom Hokom.
Ovoj sjajnoj ekipi se priključio i nekadašnji član boj benda „Jonas Brothers“ – Nik Džonas. Po prestanku bavljenja muzikom, Nik se posvetio glumačkoj karijeri uglavnom kao sporedni lik u nizu TV serija, da bi dobio svoju priliku da pokaže svoje glumačke sposobnosti u MMA drami „Kraljevstvo“ i nizu epizodnih pojavljivanja u veoma popularnoj tinejdžerskoj seriji „Kraljice vriska“. Zanimljiv podatak je da je Nik ulogu u „Džumandžiju“ nasledio od Toma Holanda koji je izabrao da radi drugi film – „Spajdermen: povratak kući“.

Sva ova imena obećavaju odličnu zabavu i nezaboravan provod uz ovaj film koji u bioskope stiže 28. decembra 2017.

Foto: press