TAMNE FLEKE NA LICU od akni mogu da se ublaže, ali i da se spreči njihova pojava

eucerin DermoPure protiv tamnih fleka od akniTamne fleke na licu, koje ostaju nakon akni, mogu da postanu manje vidljive, a može se sprečiti i njihova pojava, ali uz adekvatnu negu kože. Eucerin DermoPURE i Eucerin linija za zaštitu od sunca sadrže preparate za kompletnu negu i zaštitu od sunca, a osim toga umanjuju simptome masne i problematične kože, obezbeđuju ublažavanje tamnih fleka od akni i sprečavaju njihov nastanak. Sa problemom akni, koji osim estetskih izaziva i emocionalne probleme, poput pada samopouzdanja, stidljvosti i povučenosti, suočava se 95 odsto adolescenata i 40 procenata odraslih, a iskustva pokazuju da borba protiv akni, čak i uz podršku dermatologa i adekvatnu negu, dosta dugo traje.

I kada akne nestanu, fleke ipak ostaju na koži

Takođe, rezultati te borbe često nisu zadovoljavajući ni kada se problem akni umanji ili nestane, jer na koži nakon toga ostaju tamne fleke, koje kvare ujednačenost tena. Stručnjaci zato naglašavaju da je u nezi kože sklone aknama, pored redovnog i temeljnog čišćenja i nege adekvatnim preparatima, veoma važna specijalno formulisana zaštita od sunca, jer UV zraci mogu da pogoršaju hiperpigmentacije, koje su posledica akni. Izlazeći u susret potrebama svojih korisnika, a sa ciljem da njihov život menja na bolje, Eucerin je u saradnji sa dermatolozima i farmaceutima, već dokazano efikasnoj EucerinDermoPURE liniji pridružio i preparate specijalno formulisane da umanje tamne fleke od akni. Takođe, kako bi nega u borbi protiv akni i njihovih posledica bila potpuno zaokružena, u okviru Eucerin linije za zaštitu od sunca formulisan je preparat koji je namenjen za zaštitu od sunca masne kože sklone aknama.

Iskoristite akciju – po ceni jednog nabavite 2 proizvoda

Za kompletnu negu kože sklone aknama u bolje snabdevenim apotekama sada potražite specijalno pakovanje koje, pored EucerinDermoPURE Seruma sa trostrukim efektom, kao poklon sadrži Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ (1.899 din/Benu apoteka shop), kao i pakovanje dva EucerinDermoPURE Gela za čišćenje kože po ceni jednog (2 x 400ml po ceni od 1.669 din/Benu apoteka shop).

eucerin tri koraka čišćenja masne kože i ublažavanje tamnih fleka od akni

Tri koraka nege za postizanje ujednačenog tena, bez tamnih fleka

1. ČIŠĆENJE – Kada je čišćenje masne i problematične kože u pitanju, dermatolozi savetuju da je dovoljno lice prati dva puta dnevno, uz upotrebu preparata koji je efikasan, ali nije agresivan za kožu. Upravo takav preparat je Eucerin DermoPURE Gel za čišćenje kože. Namenjen svakodnevnoj primeni, u praktičnom pakovanju od 400ml sa pumpicom, ovaj preparat ne sadrži sapune
i parfeme, a mogu da ga koriste i osobe koje imaju osetljivu kožu. Cena: 1.669 din/Benu apoteka shop.

2. NEGA – Nakon čišćenja, ujutru i uveče, na kožu nanesite EucerinDermoPURE Serum sa trostrukim efektom, koji klinički dokazano umanjuje uporne tamne fleke od akni, efikasno ublažava simptome masne i problematične kože i pruža joj dugotrajan mat izgled. Ublažavanje upornih tamnih fleka od akni i sprečavanje njihovog ponovnog nastanaka u formulaciji ovog preparata obezbeđuje Eucerin patentirani Thiamidol®. U pitanju je supstanca, koja se nakon desetogodišnjeg istraživanja Eucerin istraživačkog centra, tokom kog je testirano oko 50.000 supstanci, pokazala kao najefikasnija u smаnjenju hiperpigmentacija. Dodatno, formula ovog preparata sadrži salicilnu kiselinu, koja efikasno umanjuje pojavu simptoma masne i problematične kože, kao i likokalkon A, koji deluje protivupalno. Pored toga, sebum regulatorna tehnologija primenjena u formulaciji EucerinDermoPURE Seruma sa trostrukim efektom, smanjuje lučenje sebuma i pruža koži dugotrajan mat izgled. Cena: 1.899 din/Benu apoteka shop.

3. ZAŠTITA – Za zaštitu od sunca kože sklone aknama veoma je važno da redovno, ne samo tokom leta, koristite preparate namenjene ovom tipu kože. Eucerin Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 30 i SPF 50+ je specijalno formulisan za masnu i kožu sklonu aknama, ima laganu teksturu, brzo se upija i ne ostavlja lepljive tragove, tako da je pogodan i kao podloga za šminku. Napredna spektralna tehnologija u formulaciji ovog preparata kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa likokalkonom A, koji
neutrališe slobodne radikale, koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i gliciretinsku kiselinu, koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. Sebum regulatorna tehnologija za kontrolu produkcije sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro česticama čini kožu trenutno suvom na dodir i pruža dugotrajni mat efekat koji traje do 8 sati. Cena: 1.679 din/Benu apoteka shop.

Foto: press