TRANZIT BAR: DESTINACIJA ZA LJUBITELJE URBANE KULTURE, KLUPSKE MUZIKE, SOFISTICIRANOG DIZAJNA I MALIH ZALOGAJA

Letnja bašta Tranzit bara delo je arhitekte Marka Basarovskog (1)
Letnja bašta Tranzit bara delo je arhitekte Marka Basarovskog

U srcu Savamale, na adresi Braće Krsmanović 8, ušuškan je Tranzit bar sa autentično dizajniranom letnjom baštom – prava destinacija za sve ljubitelje urbane kulture, vrhunske klupske muzike, sofisticiranog dizajna, internacionalne kuhinje u vidu malih zalogaja i osveženja od ceđenog organskog voća. Početak letnje sezone ovog nesvakidašnjeg bar-restoran koncepta na našim prostorima biće obeležen nastupima stand up komičara engleskog porekla Olivera Šotre, u sredu, 20. maja, a dan kasnije, u četvrtak, 21. maja, Beograđani će moći da uživaju u ritmovima svetske DJ zvezde, atraktivne Nore En Pure, koja je trenutno na svetskoj turneji.

Atraktivna i harizmatična Nora En Pure, Južnoafrikanka iz Švajcarske, predstavlja jednu od najvećih senzacija u ženskom DJ-ingu na svetskoj sceni u poslednjih par godina. Pod etiketom „Enormous Tunes“ i „Tokenish“ Nora stvara melodičnu klupsku muziku, koja je u suštini Indie Dance i Deep House, a koja je osvojila milione fanova širom planete. Njen hit „You Make Me Float“ našao se 2011. godine na legendarnoj Budha Bar kompilaciji, a „Come With Me“ je februara 2013. uvršten na Top 100 Beatport liste, i ostao tu čitavih 7 meseci.

U okviru svog nastupa pod nazivom „An Englishman in Belgrade“ kojim Oliver Šotra oduševljava i od srca nasmeje svoju vernu, mnogobrojnu publiku, biće predstavljen i novi materijal koji je nastao tokom njegovog boravka na Floridi i istočnoj obali SAD. Oliver je rođen i odrastao u Londonu. Stand up komedijom se bavi sedam godina, a nastupao je širom sveta – u Engleskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Grčkoj, dok u poslednje tri godine nastupa i u Beogradu, nastojeći da naš glavni grad uvrsti na mapu sa izuzetno bogatom scenom. Kao idealno mesto za nastupe u Srbiji izabran je Tranzit bar, gde će publiku od 21 časa uveseljavati svake druge srede.

Jelovnik je sačinjen od interesantne fuzije španskih, francuskih, grčkih i italijanskih kulinarskih specijaliteta, a poseban koncept takozvane „otvorene kuhinje“ omogućava gostima da u svakom trenutku imaju uvid u sposobnosti tima vrsnih kuvara, predvođenih Igorom Tijanićem, diplomcem čuvene pariske „Le Cordon Bleu“ škole kuvanja. Tim profesionalnih barmena, na čelu sa iskusnim Dušanom Pavlovom obradovaće sve ljubitelje koktela i osvežavajućih napitaka.                           Tranzit bar postao je odrednica za stil u klupskom životu Beograda s obzirom na to da je dizajn enterijera i letnje bašte delo arhitekte Marka Basarovskog, a kao inspiracija poslužili su moderni restorani i barovi na Istočnoj i Zapadnoj obali SAD. Kreativni direktor Slavimir Stojanović dizajnirao je logotip, koji već na prvi pogled jasno govori da se radi o mestu susreta različitih uticaja u urbanoj kulturi. Tranzit bar otvoren je od 17 do 02h utorkom, sredom i četvrtkom, petkom i subotom radi od 20 do 04h, nedeljom od 14h do ponoći, a ponedeljak je neradan dan.

Foto: Tranzit bar