U domu Athene Calderone: Njena filozofija je jednostavna – “živeti lepo”

Kada uđete u dom Athene Calderone u Bruklinu, jedna stvar će vam odmah zapasti za oko – lepota je prisutna u svemu što ona radi. Ova multidisciplinarna dizajnerka (potrežite na Instagram profilu @eyeswoon) projektuje prostore nabijene emocijama u kojima se stapaju njena ljubav prema vintage komadima, umetničkim delima i dekorativnim predmetima. Za Athenu, kontrast između starinskih predmeta i novih dizajnerskih elemenata, stvara vrlo distinktivni lični narativ koji kuću zaista čini domom. Za ovaj update svog doma, Athena je ovog puta saraživala sa kućom Zara Home. Odabrala je svoje favorite iz nove  kolekcije Zara Home kojima je oplemenila svoj stan u Njujorku. Klasičan dizajn ona mešano sa modernim komadima i najneočekivanijim teksturama, ističući time svoju ličnost i filozofiju – „živeti lepo“.

Svaki deo svakodnevnice može da se pretvoriti u nešto jedinstveno

Dom bi trebalo da bude ugodan i da čini da se gosti osećaju prijatno, skoro kao i kod svoje kuće. Gospođa Calderone to dobro zna i upravo iz tog razloga ona prostore ukrašava sa ciljem evociranja porodičnih trenutaka, putovanja i posebnih uspomena. Atheni se sve zasniva na emocijama – elegantan je prikaz toga kako se bilo koji deo svakodnevice može pretvoriti u nešto jedinstveno. To je element kojim su protkani svi njeni projekti.

“Moje smernice za prelep sto su jednostavne – kombinujte teksturu i kontrast. Unesite nešto iz prirode. I uvek puno svetlosti sveća”.

Foto: Zara Home