“Ulični psi – Festival pasa svih rasa” i ove godine održaće se na Kalemegdanu

“Ulični psi – Festival pasa svih rasa” i ove godine održaće se u srcu Beograda, a zabavni, ali i edukativni festival biće još bogatijeg sadražaja. Festival će se održati na Kalemegdanu, od 16.do 18. juna 2023. a cilj mu je podizanje svesti o uticaju kućnih ljubimaca na svakodnevni život, kao i njihova sposobnost da nas iscele i učine boljim ljudima. Kao važan deo ovogodišnjeg festivala izdvaja se udomljavanje životinja. Prošle godine je, na primer, udomljeno 20 kuca i 4 mace, a kroz festival je prošlo više od 20.000 posetilaca, vlasnika ili ljubitelja pasa.

ulični psi festival pasa svih rasa

Ulični psi – Festival pasa svih rasa je mesto gde svog psa možete odvesti u poslastičarnicu

Ove godine svi koji dođu na “Ulični psi – Festival pasa svih rasa” moći će da uživaju u raznim aktivnostima. Na raspolganju će biti mnogobrojni poligoni, izazovi, hendlovanje pasa, grooming na lokaciji… Na jednom mestu će se naći uzgajivačnice, proizvođači
hrane, pet shopovi, veterinari, prihvatilištva, dreseri, dizajneri i frizeri, kao i poslastičarnica za pse. Na Festivalu će moći da se dobiju stručne informacije o odabiru, odgajanju, tretiranju pasa… Takođe, svi zainteresovani mogu da saznaju kako psi utiču na razvoj deteta s obzirom na to da osobine i psihološke prednosti, koje dete može da razvije uz životinje pomoćiće im u skoro svakom aspektu života.

U Temptation takmičenju mogu da učestvuju svi psi sa svojim vlasnicima

Animal Rescue Srbija će držati predavanja u okviru projekta MJAU VAU EKSPERT čiji je osnovni cilj kako da nam deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici, a održaće i Temptation takmičenje na kom mogu da učestvuju svi psi sa svojim vlasnicima. Ovo takmičenje izaziva najviše smeha kod publike i pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom i koliko je poslušan. Javno komunalno preduzećeVeterina Beograd“ sa psima iz gradskih prihvatilišta promovisaće usvajanje napuštenih pasa, pozivajući sve zainteresovane građane, koji žele da udome neku od napuštenih kuca, da mogu da dođu i izaberu jednu od onih koje će tog dana Veterina Beograd dovesti na usvajanje. Povedite porodicu, prošetajte vaše ljubimce, čekamo vas!

Satnica festivala: petak 16. jun od 12 do 20 sati, subota i nedelja od 10 do 20 časova.

ulični psi

Foto: press