„ULIČNI PSI” – Festival pasa svih rasa održaće se na Kalemegdanu

Ulični psi, festival pasa svih rasa, po prvi put se održava u regionu, jer – vreme je da se na jednom mestu okupe psi, profesionalci, vlasnici i ljubitelji pasa. Festival je edukativnog, zabavnog karaktera i za cilj ima promociju novih tendecija u odabiru, odgajanju i udomljavanju, a i tretiranju pasa. Takođe, cilj feestivala je da podigne svest o značaju pasa u svakodnevnom životu, kao i da promoviše humanost i zaštitu životinja, a održaće se od 17.do 19. juna na Kalemegdanu. U petak, 17. juna svratite od 12h do 20h, a u subotu i nedelju od 10 do 20h.

“Ulični psi” festival pasa predstavlja i novo zanimanje – Ulični šetač pasa

Na festivalu možete da saznate kako da izaberete psa po meri, kako i zašto treba usvojiti psa, kako ga vaspitati, kako psi utiču na razvoj deteta, kao i trendove u psećem šizu frizu. Na jednom mestu će se naći uzgajivačnice, proizvođači hrane, pet shopovi, veterinari, azil, dreseri, dizajneri i frizeri, čak i poslastičarnica za pse. Biće organizovane razne kreativne radionice, ali i rad sa decom sa posebnim potrebama i psima. Predstaviće se i novo zanimanje – Ulični šetač pasa.

Temptation takmičenje izaziva najviše smeha

Pored Beograda Festival će biti organizovan i gradovima regiona – Skoplju, Podgorici, Zagrebu, Sarajevu i Ljubljani. Animal Rescue Srbija će držati predavanja u okviru projekta Mjau Vau Ekspert čiji je osnovni cilj kako da nam deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici kao i Temptation takmičenje, na kom mogu da učestvuju svi psi sa svojim vlasnicima. Ovo takmičenje izaziva najviše smeha kod publike i pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom i koliko je poslušan. Svratite do Kalemegdana i posetite Festival koji okuplja ne samo vlasnike pasa i pse, već i sve one koji vole pse i imaju svest o tome da je pas čovekov najbolji prijatelj i zaštitnik!

Foto: press