Viber grupni pozivi prošireni na 30 učesnika

viber grupni poziv 30 osoba Vođena željom da pruži podršku lokalnim zajednicama, Rakuten Viber kao vodeća aplikacija za bezbednu i besplatnu komunikaciju i razmenu poruka u Srbiji najavio je da će proširiti kapacitet grupnih video poziva na svojoj platformi na 30 učesnika, za sve korisnike širom sveta. U doba pandemije, proširenje grupnih video poziva sa maksimalno 30 učesnika predstavlja odlično rešenje za potrebe školskih aktivnosti, konsultacije posle nastave, okupljanje radnih timova i veće porodične skupove.

Povezanost i saradnja preko “mreže”

– Viber je najpopularnija aplikacija za razmenu poruka u Srbiji i stalno radimo na unapređenju naše platforme kako bismo odgovorili na što više potreba naših domaćih korisnika u situacijama koje čine njihovu svakodnevicu. Nadamo se da će kroz najavljeno postepeno povećanje kapaciteta naših video poziva još više ljudi imati priliku da ostanu međusobno povezani i nastave svoju stvaralačku i efikasnu saradnju putem interneta – kaže Atanas Rajkov iz kompanije Rakuten Viber.

Za poslovne sastanke i školske aktivnosti

Zahvaljujući potpuno novom i preglednom grupnom prikazu video poziva za desktop i mobilne platforme, korisnici lako mogu da vode svoje poslovne sastanke i razgovore u podesnom onlajn ambijentu. Uz spomenutu novu funkciju, od sada je moguće okupiti još više članova porodice ili prijatelja u jednom video razgovoru. Tako će Viber i na ovaj način u narednom periodu pomagati svojim korisnicima da ostanu povezani i budu bliži jedni drugima.

Za aktiviranje grupnog video poziva, potrebno je:
* Pritisnuti “video” dugme pri vrhu ekrana mobilnog uređaja, ili jednostavno dodati još učesnika u tekući video poziv, ili direktno pozvati već formiranu grupu i odabrati učesnike
* Uživati u gledanju i razgovoru sa svojim prijateljima, članovima porodice, društvom iz škole ili kolegama.

Ova objava prati uvođenje novog prikaza ekrana video poziva za desktop uređaje i mobilne platforme, koji korisnicima omogućava lakšu interakciju tokom video poziva. Funkcija će biti dostupna za Android i iOS operativne sisteme i primenjiva za mobilne i desktop uređaje, a kapacitet grupnih video poziva će biti dalje proširen tokom narednih meseci.