Viber i SZO u zajedničkoj akciji očuvanja ženskog zdravlja

who i viber žensko zdravlje čet Viber i Svetska zdravstvena organizacija SZO lansirali su svoj čet bot na srpskom jeziku posvećen ženskom zdravlju i time obeležavaju januar kao mesec svesti o raku grlića materice. Od globalnog lansiranja u oktobru čet bot je došao već do gotovo milion prijavljenih, od kojih ga 90 odsto aktivno koristi, što čini oko 10 miliona već poslatih poruka. Cilj kampanje je podizanje svesti o prevenciji raka dojke i usmeravanja pažnje na druge zdravstvene teme žena, uključujući menstruaciju, ali i nasilje u porodici. Zahvaljujući novoj integraciji čet bota, u vreme kada svet obeležava Međunarodni mesec svesti o raku grlića materice, čet bot je sada dostupan i na srpskom jeziku, što olakšava ženama da se edukuju o svom zdravlju.

Saveti o rizicima, simptomima, lečenju i prevenciji bolesti

Kada se korisnik Vibera prijavi na čet bot SZO za zdravlje žena dobiće poruku dobrodošlice,
a potom će moći da odabere temu o kojoj želi da dobije više informacija – rak grlića materice
ili rak dojke. Korisnik može da klikne na dugmad za savete i informacije o rizicima, simptomima, lečenju i prevenciji bolesti. Zajednički trud doneo je i nove zabavne Viber stikere, sa snažnim i pozitivnim sloganima usmerenim ka ženama. Ova inicijativa Viber platforme i SZO donosi:
– Zdravstvene informacije udaljene na jedan klik – Pritisnite dugme da bi odmah dobili korisne i proverene informacije od čet bota
– Odabir jezika po želji – Veliki izbor različitih jezika, za što širi globalni doseg
– Živopisne stikere sa motivacionim citatima – Zabavni stikeri sa sloganima i pozitivnim porukama omogućavaju korisnicima da pokažu svoju podršku ženskim pitanjima.

Znanje spasava živote

– Uzbuđeni smo što smo se pridružili SZO na ovom veoma važnom projektu podrške zdravlju
žena. Postoje delovi sveta u kojima se žene i devojke obeshrabruju da otvoreno govore o zdravstvenim problemima kao što su rak grlića materice ili dojke, menstruacija i reproduktivno zdravlje. Drago nam je što možemo pomoći da se ove žene povežu sa informacijama koje su im potrebne na simultani i brz način i da ih podržimo pozitivnim porukama – poručuje Petja Kamburova, globalni menadžer za razvoj poslovanja u Rakuten Viber.

– Javno obrazovanje je među najznačajnijim intervencijama koje možemo da primenimo kako
bismo postigli bolje rezultate kod nezaraznih bolesti i zdravlja žena – naglašava dr Bente
Mikelsen, direktorka za nezarazne bolesti Svetske zdravstvene organizacije po kojoj “znanje spasava živote!”

who szo viber stikeri zdravlje žena

Foto: press