Koenzim Q10 potreban nam je kako bi koža blistala, bez obzira na naše godine

Eucerin-Q10Active-specijalna-pakovanja

Specijalna pakovanja iz Eucerin Q10 ACTIVE linije, koja, uz dnevnu kremu, koja odgovara vašem tipu kože, sadrže i univerzalnu noćnu kremu, tokom januara meseca, do isteka zaliha, možete naći po upola manjoj ceni. Ova akcija je podsećanje Eucerin brenda da naša koža može da blista u kojom god godinama da smo, a presudnu ulogu, čak 90 odsto, ima nega, a ne genetika ili drugi spoljni i unutrašnji faktori.

Koenzim Q10 deluje bez obzira na naše godine

Ali, ako se u obzir uzme da nasleđe nije samo puka genetika, već da veoma često navike i rutinu nege ćerke i unuke preuzimaju od svojih majki i baka, ovaj odnos donekle se menja. Koliko uticaja na način nege imaju majke ili bake, dokazuje i činjenica da, čak i sada kada na tržištu ima više proizvoda za negu nego ikada, mlade dame kao prvu antiage negu često biraju upravo kreme sa mamine police u kupatilu. Nažalost, u većini slučajeva to nije dobar izbor jer u dvadesetim godinama, kada se pojavljuju prvi znaci starenja, i u zrelim godinama, koža ima različite potrebe. Međutim, i u odnosu na ovo pravilo, postoje izuzeci. Jedan od njih je Eucerin Q10 ACTIVE linija, i to upravo zbog koenzima Q10 koji čini osnovu formulacije ove linije.

Q 10 kao preventivna i prva antiage nega

Koenzim Q10 prirodno sadrži i sintetiše naš organizam. U ćelijama kože, on doprinosi pretvaranju hranljivih materija u energiju, jačajući njihov odbrambeni i regenerativni potencijal. Takođe koenzim Q10 ima sposobnost da neutrališe slobodne radikale nastale usled delovanja faktora spoljne sredine, kao što su UV zraci i zagađenje, koji doprinose razgradnji kolagena i elastina. Tako doprinosi da naša koža izgleda mladalački sveže i jedro. Nivo koenzima Q10 u koži dostiže vrhunac negde između 20. i 30.godine, a nakon toga koža prirodno počinje da gubi sposobnost sinteze ove supstance. Zbog toga gubi i čvrstinu, nedostaje joj blistavost i elastičnost, a na površini se pojavljuju bore. Preparati koji sadrže koenzim Q 10 preporučuju se kao preventivna i prva antiage nega sa ciljem popunjavanja prvih bora, ali i kao antiage nega u zrelijim godinama, posebno ukoliko koža pokazuje znake osetljivosti i izgleda umorno. Koenzim Q10 u formulaciji antiage preparata doprineće vraćanju energije ćelijama, ojačati regenerativne potencijale kože i njenu sposobnost odbrane od oksidativnog stresa.

 Eucerin-Q10-ACTIVE-linija

Preparati iz Eucerin Q10 ACTIVE linije dodatno smanjuju osetljivost kože

Eucerin Q10 ACTIVE linija sadrži kreme za dnevnu i noćnu negu za sve tipove kože, kao i kremu za negu osetljivog područja oko očiju, a bogata je koenzimom Q10. Nadoknađuje energetski nivo ćelija kože, osnažuje je u borbi sa oksidativnim stresom i podstiče regenerativne procese u koži. Zbog antioksidanasa – vitamina C, E i H koje sadrže, preparati iz ove linije dodatno smanjuju osetljivost kože i jačaju njene potencijale u borbi sa slobodnim radikalima. Redovnom upotrebom preparata iz Eucerin Q10 ACTIVE linije, čija je dobra podnošljivost na koži dokazana kliničkim studijama, koža dobija zdravi sjaj i svežinu, a bore se umanjuju.

Foto: press