VICHY MINERALNE MASKE I LINIJA ZA OPORAVAK ISUŠENE KOŽE: DRAGOCENA DOZA VODE ZA SVAKI DAN

Da bi se oporavila posle visokih letnjih temeperatura, kasno leto je idealno vreme da se posvetite isušenoj koži lica kojoj će svakog dana biti potrebna lekovita doza dubinske hidratacije. Za brz i efikasan oporavak dehidrirane kože preporučujemo vam da iz Vichy kolekcije probate mineralne maske za lice, kao i preparate za negu iz linije Aqualia Thermal koji stimulišu raspodelu vode kroz kožu lica tj. zadužene su takozvanu „dinamičnu hidrataciju“. Najbolji efekat za oporavak isušene kože postićićete ukoliko uz proizvode za negu poput kreme kombinujete i mineralne maske za lice za smirivanje kože koje sadrže intenzivne hidratantne sastojke poput glicerola i hijaluronske kiseline koja se “bori” protiv procesa gubitka vlage.   

Tokom dana pojedina područja kože lica gube više vode nego ostala i ta neravnoteža uzrokuje pojavu zona isušenosti, lošeg tena, kao i umornog izgleda i „ispijenog” lica. Baš zbog toga dermatolozi preporučuju da se leti u dnevnu rutinu nege uvedu određeni preparati koji će upotpuniti delovanje standardne nege i obnoviti kožu. Jedan od takvih preparata su Vichy mineralne maske koje se nanose jednom do dvaput nedeljno na područje lica i vrata, izbegavajući predeo oko očiju. U okviru letnje rutine preporučuje se korišćenje Vichy hidratantne maske za smirivanje kože. Mineralna termalna voda Vichy čini osnovni sastojak maske obogaćene mineralima koja uravnotežava pH vrednost kože, smanjuje osećaj neudobnosti, štiti epidermis od spoljašnjih uticaja, ojačava prirodnu odbranu kože i ubrzava ćelijsku obnovu. Nanosi se jednostavnim utapkavanjem čistim prstima na čelo, obraze i bradu, kako bi se obnovio nivo minerala u koži. 

U Vichy kolekciji maski naćićete masku sa glinom za pročišćavanje pora koja pomoću dve vrste gline dubinski čisti i otvara pore, pruža dodatnu hidrataciju zahvaljujući aloe veri i obnavlja barijeru kože pomoću alantoina. Odlična je, posebno za osobe sa kombinovano/masnom kožom. Jedna kesica je podeljena na dva dela, tako da u stavri imate dve maske (2 x 6 ml) po ceni od 346 dinara. Maska za blistav izgled kože namenjena je osobama čijem tenu nedostaje zdrav sjaj, a sadrži fragmente vulkanskog kamenja i AHA kiseline za nežno uklanjanje mrtvih ćelija i brz povratak svežeg i blistavog tena.
Posle tretmana “maskiranja” nivo hidratacije kože lica povećajte proizvodima iz Aqualia Thermal linije. Na čistu kožu nanesite Aqualia Thermal moćni serum za sve tipove kože koji će dinamično hidrirati isušena područja zahvaljujući ravnomernom rasprostiranju vode kroz sve zone lica (3.012 din.). Nakon seruma, završite svoju rutinu nege dnevom kremom uz koju će zone isušenosti izgledati glatkije, ten svežiji, a koža očekivano i dugotrajno hidrirana (2.390 din.).

Foto: Petra Mamić Skitnica, press