CHANEL N°5 L’EAU parfem: Nova, obla bočica inspirisana Marilyn Monroe

CHANEL N°5 L’EAU parfem dobio je novu, oblu bočicu i ovo je prvi put u istoriji ove modne & beauty kuće da je zamenjen tradicionalni, kultni dizajn staklenki u kojima se prodaju CHANEL N°5 parfemi. Kada je 2016. godine rođen CHANEL N°5 L’EAU parfem bilo je jasno da je stvoren miris eterične lakoće, cvetne svežine, energičan, svetao i prozračan. Od tada do danas ništa se nije promenilo, parfem je ispunio sva data obećanja osim što ovog leta stiže u limited edition izdanju ovalne staklene bočice, nalik onim poput pakovanja Chanel “crne” i “bele” LA CREME MAIN kreme za ruke.

chanel N 5 LEAU parfem nova bočica ovalna

 

CHANEL N°5 L’EAU parfem vraća nas na izjavu  Marilyn Monroe  pre 70 godina

Nije tajna da je čuveni CHANEL N°5 parfem svoju najveću popularnost doživeo 1952. godine, kada je najvoljenija plavuša, glumica  Marilyn Monroe, izjavila u priči za magazin Time, da kada odlazi na spavanje ne nosi ništa osim CHANEL N°5 parfema. I tako je u stvari počela “saradnja” kuće Chanel i najpoznatije glumice toga doba. Danas, 70 i nešto godina kasnije, kuća Chanel ponovo se okreće toj čuvenoj Merilinkinoj izjavi i predstavlja parfem u novoj, ovalnoj bočici. Kako kažu u kući Chanel, Marilyn Monroe “nosi nešto univerzalno i u isto vreme veoma intimno” – ona je vrhunska zvezda sa životnom snagom, a ipak oličava ženstvenost otkrivenu u njenoj krhkosti i pukotinama.

CHANEL N°5 parfem u novom svetlu je svež i ležerniji CHANEL N°5 L’EAU

Olivier Polge, stalni parfminer kuće Chanel, 2016. godine kreirao je CHANEL N°5 L’EAU.

– Napravio sam N°5 L’EAU da predstavim N°5 u novom svetlu, iznenadivši svakoga ko je mislio da sve zna o N°5  – izjavio je Polge, koji, kada je osmišljavao novi miris, iskoristio mirisnu formulu N°5  iskoristivši samo suštinske aspekte koji čine N°5  – prepoznatljivu aldehidnu notu koja se meša sa jasminom, ružom i ilang-ilangom. Tome je dodao citrus i kedrovinu. I, tako je rođena  Polgeova sveža, ležernija verzija N°5  parfema.

Nova, ergonomska bočica je podvig pravljenja stakla

Sylvie Legastelois, šefica odeljenja za pakovanje i dizajn kompanije Chanel, opisuje neverovatno kolekcionarsku bočicu kao „podvig pravljenja stakla“. Navodno, trenutno prepoznatljiva bočica parfema N°5  inspirisana je dekanterom za viski koji je Coco Chanel videla u kući svog ljubavnika, kapetana  Arthur Edward, zvanog Boy.

– Iz ove priče je proizašla želja da se stvori objekat sa ergonomijom, sličan onoj legendarnoj kapi parfema. Sada je miris jednostavno „umotan u staklenu kap – objasnila je Sylvie Legastelois, poručujući da nam je svima potrebna kap – samo kap CHANEL N°5 L’EAU!

chanel N°5 L'EAU parfem bočica nova

chanel N°5 L'EAU ergonomska bočica

nova bočica chanel N°5 L'EAU parfem

Foto: CHANEL Beauty press