Film “Sva lica dobrote”: Čudesno brilijantno, opojno i urnebesno smešno ostvarenje

Film Sva lica dobrote (Kinds of Kindness) svetsku premijeru imao je na nedavno završenom 77. Kanskom festivalu, a reč je o ostvarenju o kojem se već mesecima govori, i to sa razlogom jer stiže iz ruku internacionalno priznatog reditelja Jorgosa Lantimosa. Trejler za ovaj film je upravo objavljen, a u domaćim bioskopima na repertoaru će se naći od 12. septembra.

film sva lica dobrote
Film Sva lica dobrote (Kinds of Kindness) svetsku premijeru imao je na nedavno završenom 77. Kanskom festivalu Foto: MCF MegaComFilm

Film “Sva lica dobrote” je tročasovni triptih

Novi trejler filma, čiji je glavni akter Džesi Plemons na pomenutoj smotri u Kanu osvojio nagradu za najboljeg glumca, otkriva deliće zamršene Lantimosove drame u kojoj Plemons tumači tri različite uloge i prelazi od pokornog biznismena, preko ožalošćenog policajca do biseksualnog pripadnika kulta. Reč je o tročasovnom triptihu koji u prvoj priči prati čoveka koji pred sobom nema mnogo izbora prilikom pokušaja da preuzme kontrolu nad svojim životom. Film jednako opisuje i policajca, koga takođe tumači Plemons, a koji je uznemiren kada se njegova žena koja je nestala, vrati kao potpuno drugačija osoba. Treća priča predstavlja članove sekte i poklonike neobičnog kulta.

Ema Stoun i Vilem Defo u glavnim ulogama

Pored Plemonsa, glavnu ulogu igra i Ema Stoun, koja je sa istaknutim grčkim rediteljem već sarađivala na njegovom filmu “Miljenica” iz 2018. kao i poslednjem naslovu “Jadna stvorenja” ovenčanog sa četiri nagrade Oskar od kojih je jedna od zlatnih statua upravo otišla u ruke samoj Stounovoj, za najbolju glumicu. Saradnik na ovom, i na predhodnom filmu, bio je i veoma aktuelni holivudski glumac Vilem Dafo, a uloge tumače i Mark Rafalo, Hong Čau, Margaret Kvoli i dr.